Az ilyen problémákkal küzdők sokszor nyúlnak olyan anyagokhoz (alkohol, kábítószerek), ahonnan nehéz a visszaút. Esetleg evésbe folytják a bánatukat. Tehát egyik probléma szüli a másikat. Jobb esetben orvoshoz fordulnak és kapják a gyógyszeres kezeléseket, amely túlsúlyt eredményezhet, a gyógyszer mellékhatásairól nem is beszélve.
 
Létezik azonban más megoldás is, amely ugyan nem annyira gyors, de káros mellékhatásoktól mentes, és valódi, tartós eredményt hozhat.
 
Több kutatási eredmény is igazolja, ha depressziós tünetekkel küzdő tesztalanyok egyik felét gyógyszerekkel kezelik, másik felének aerobik órákat „írnak elő”, az eredmény ugyanaz a gyógyulás szempontjából. Akkor meg miért szedjünk gyógyszert? Igaz, hogy könnyebb bekapkodni a tablettákat, aztán küzdhetünk a káros mellékhatásokkal. Megéri? Nem könnyebb inkább a sport HASZNOS MELLÉKHATÁSAIT ÉLVEZNI?
 
Már biztos mindenki hallott az úgynevezett boldogság hormonról (endorfin), ez termelődik magasabb intenzitású kardio jellegű mozgásnál. Mely sportok ezek ( aerobik, fitnesz termek kardio gépei, labdajátékok, futás, kocogás stb…).
 
Aerobik oktatóként, a szülés után egy héttel visszamentem órákat tartani. Tehát a szülés utáni depresszió távolról elkerült. Ki tudtam kapcsolódni. Sajnos némely védőnő és orvos csak fél évvel a szülés után engedélyezi a sportot az anyukáknak, nehogy elapadjon a tejük (tisztelet a kivételnek).
 
A helyzet pont fordítva van. 6 héttel a szülés után kimondottan kötelező lenne fokozatosan elkezdeni sportolni. A tejtermelést is FOKOZZA!!! Az anyukáknak is szüksége van egy kis kikapcsolódásra, és ezután felfrissülve visszamehetnek kisbabájukhoz. Különösebb probléma nélküli szülés után teljesen indokolatlan több hónapi semmittevés. Ma már többféle szívprobléma után is ajánlott a szakszerű progresszív terhelés, mint rehabilitáció, ellentétben az egy – két évtizeddel ezelőtti megszokott passzivitással.
 
Ezért hát változtassunk életmódunkon! Szakszerű edzői irányítással tegyük a sportot életünk szerves részévé, hogy élvezhessük annak minden jótékony hatását!
 
 
Bővebb információ:
 
Kránitz Bernadett
személyi edző és aerobik oktató
06-30/20-42-899
 
 
SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!
 
 
SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Győr – Dunacenter
06/96 528-448
 
https://www.speed-fit.hu
 
Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.