Hogyan alakul ki a túlsavasodás?
 
A szervezet túlsavasodásának okai gyakran a mindennapi életben keresendők; napjaink átlagemberének életformája óhatatlanul az egészséges lúgos kémhatástól, a savas irányba tolja a szervezetet, elsősőrban az egészségtelen táplálkozásnak, az élvezeti cikkek fogyasztásának, a mozgásszegény életmódnak és a kevés friss levegőnek köszönhetően. A szervezet lugosítása a mindennapi életünk alapja kellene, hogy legyen, ugyanis táplálkozásunk során általában kevés figyelmet fordítunk az olyan bázikus hatású táplálékokra, mint a zöldségek.

Étrendünket a zsírt, finomított lisztet, sót és cukrokat tartalmazó ételek uralják. Az alkohol, a cigaretta és a kávé is a klasszikus "savkeltők" közé tartoznak. Szervezet háztartásának egyensúlya akkor is könnyen felborul, ha stresszes és rohanó életet élünk.

 
 
Szervezet lúgosítása
 
Életmód és étrend váltás segítségével tehetjük meg. Azonban ezt könnyű kimondani és elhatározni, igazából nem nagy fáradság néhány receptet, tippet és tanácsot beszerezni, de annál nehezebb az ott leírtakat nap mint nap alkalmazni életvitelünkben. Könnyű elképzelni, hogy gyakrabban sportolunk majd, jobban oda figyelünk az élelmiszerek összetevőire, mégis többször maradunk a kényelmes karosszékben ahelyett, hogy erőt vennénk magunkon és sétálni indulnánk a friss levegőre.
 
A szervezet lúgosítása nem mehet egyik napról a másikra főleg, ha nincs elég idő az egészséges életvitelhez. rohanó streszes Tudjuk, hogy a bázikus vitálanyagok elégséges pótlása tehermentesíti a sav-bázis háztartást, ezáltal pedig elősegíti a gyógyulást, vagyis szervezetünk végzi el a savtalanítás műveletét.
 
 A szervezet túlsavasodásával összefüggő panaszok
– fejfájásra vagy migrénre való hajlam
– depresszió (gyakori rossz kedv, negatív gondolatok, érzések)
– izomfeszültségre és ízületi fájdalomra való hajlam
– bőrirritáció, bőrproblémák, narancsbőr, pattanás
– haj és körmök elváltozása
– gyomorégés, túlzott étvágy vagy a másik étvágytalanság a másik véglet
– allergiára való hajlam
– zsírlerakódás, elhízás
 
Szervezetünk belső harmóniájának előfeltétele a helyes ph érték. Ha a savak és bázisok közötti arány nem megfelelő, akkor anyagcserénk sem működik megfelelően és nem érezzük jól magunkat. Szervezet lúgosítása megelőzheti a betegség kialakulását és segít a gyógyulásban.
 
Hogy mit is tehetünk akkor, ha szeretnénk szervezetünket lúgosítani az következő cikkünkben kiderül.
 
 
SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!
 
 
SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Győr – Dunacenter
06/96 528-448
 
Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.