Türelem nélkül nem megy!

SPEEDFIT | 2018.02.15 7:12

Mai felgyorsult világunk ahhoz az – élet néhány  területén egyébként érvényes - nézet kialakulásához vezetett, hogy minden gyorsan megszerezhető, elérhető.

Az információáramlás gyorsasága, a szolgáltatások „most azonnal  és csak neked” jellege, az előre gyártott termékek, ételek sokasága gyakran az imént említett tévhitbe ringatja az embereket.

 

Nem csoda, hogy sok társunkból a kitartás, a fegyelmezettség, a türelem szinte teljességgel eltűnt. Amennyiben szükségük van valamire,  azt azonnal meg akarják kapni.

A sport világában az igazság az, hogy optimális edzettségi szintet, szépen kidolgozott és funkcionális izmokat, alacsony testzsírszázalékot / a sort még hosszasan lehetne folytatni/ elérni csakis alaposan megtervezett, szisztematikus, kitartó edzésmunkával, valamint racionális és kiegyensúlyozott táplálkozással lehet.

A kitartás , a türelem, a hit olyan szellemi erők, amelyek segítségével céljainkat, elképzeléseinket nehéz vagy éppen nem ideális körülmények között is meg tudjuk valósítani. Meglétük/nem létük és használatuk/nem használatuk különbözteti meg a győzteseket a vesztesektől.

 

Írta:Bögi viktor