Új év,új fogadalmak,új lehetőségek!

SPEEDFIT | 2017.12.13 18:04

Elérkezett ismét egy új év,mely ki tudja, mit rejteget sokunk számára. Lesz olyan, akinek  teljesen megváltozik az élete,de lesz olyan akinek ez az év sem hoz alapjaiban megrengető változásokat.

Egy biztos: Amikor éjfélkor egy pohár pezsgővel álltunk kezünkben a Himnuszt hallgatva,sokunk fejében megfordult,hogy az új évben miben szeretnénk változást elérni. Itt gondolok életmód - változásra, több sportolási lehetőségre,diéta bevezetésére,jobb külső kialakítására,de akár új munkahely - szerzésre,új kapcsolatok kialakítására is.

Bármi is legyen a célunk érdemes végiggondolni, a hozzá legkönnyebben elvezető utat. A sporttal kapcsolatos fogadalmak közül a leggyakoribb a testsúly csökkentése. Ez idáig teljesen egyszerűen hangzik, ám de tudjuk valójában mi szükséges ahhoz, hogy el is érjük célunkat?
Első és legfontosabb,hogy keressünk egy megfelelő felszereltségű fitnesz – termet, ahol kardió és erőfejlesztő gépek széles választéka áll rendelkezésünkre.
Célunkat bontsuk fel apróbb, könnyebben elérhető részcélokra. Ez azért fontos, mert sokan azt gondolják,hogy pár hét edzés alatt könnyen ledobhatunk 10 akár 15 kg-ot is. Ezzel a megközelítéssel egy alapvető gond van: gondoljunk csak bele mennyi idő kellett ahhoz, hogy ez a súlyfelesleg feljöjjön, akár több év alatt is. Ezt egészséges úton nem lehetséges ledolgozni 1-2 hét alatt, mivel a megfelelő fogyás mértéke 0,5-1 kg között kell, legyen hetente.
Itt következhet be az első nagy csalódás és a sportolástól való elkedvtelenedése az emberek nagy részének. Ne adjuk meg ezt az örömöt testünknek, hogy könnyen feladjuk. Így jöhet képbe a következő hozzávaló a változáshoz, amit kitartásnak nevezünk. Tudom ez nem könnyű,itt mindenki saját magával áll szemben nem mással. Sajnos megfelelő, pozitív hozzáállás nélkül, nem érhetjük el a kitűzött céljainkat. Mindenki jó valamiben, ez lehet sport,munka,főzés stb.. Ez azért lehetséges, mert olyan magas szintű pozitív hozzáállásunk, motivációnk van az adott elfoglaltsághoz, hogy nem látjuk az abban rejlő nehézségeket, így teljesen átszellemülve végezzük azt az adott tevékenységet.Tehát sportoláskor is ezt a fajta magatartást kell biztosítani ahhoz, hogy sikeresek legyünk céljaink elérésében.
Végül egy idézettel szeretném zárni soraimat, mely kellő motiváltságot adhat a nehézségek leküzdésére a 2017-es évre.
 „A lelkesedés adja az iramot,de a kitartás éri el a célt”.


Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánok!


Nagy Richárd / személyi edző