hogy az átlag nem veszi a fáradtságot, hogy utánanézzen annak, mit és hogyan kellene csinálni  annak érdekében, hogy az egyén valóban elérje a célját. Ahogy a férfiak körében rengeteg téves információ van az izomtömegnöveléssel kapcsolatban, úgy  a nõk is komoly tévhitekben élnek a zsírégetéssel és az edzéssel kapcsolatban.

1. Szeretnék fogyni, a mérleg pedig segít megmondani, hogy sikerült-e vagy sem.


    Rengeteg megoldás van arra, hogy a testsúlyunkat csökkentsük. A probléma az, hogy nem mindegy, hogy ez a csökkenés milyen formában történik. Jogosan gondolhatnánk azt, hogy ha a testsúlyunk csökken, akkor zsírt égetünk. Ez azonban nem feltétlenül így mûködik. Ha a táplálkozás nincs jól kialakítva, testünk nem kapja meg a megfelelõ tápanyagokat, akkor könnyen megeshet, hogy az edzés több rosszat okoz, mint jót.

    Ha szervezetünket stressznek tesszük ki (pl. edzés) akkor értelemszerûen szükségünk van  energiára amit a szénhidrátok és egyéb tápanyagok biztosítanak. Egy keményebb edzés során szervezetünk a legkézenfekvõbb forrásból fogja ezeket elhasználni, az izomból. Éppen ezért szükséges, hogy edzés elõtt és után megfelelõ minõségû ételeket fogyasszunk amelyek "feltöltik" az izmokat. Ha ez nem történik meg, akkor az edzés fokozott gyengeséget, fejfájást, rossz közérzetet, legyengült immunrendszert eredményez. Ez testsúlyunk csökkenésével is jár, csak épp rengeteg negatívummal is, mivel a "fogyás" nem zsírból, hanem nagyrészt izomból történt. Ezért tehát attól mert a mérleg mutatója kisebb számon állt meg, nem feltétlenül azt jelenti, hogy jó úton járunk. Nem is beszélve arról, hogy amennyiben súlyzós edzést is végzünk, és minden rendben van úgy edzés mint étkezés szempontjából, akkor az izomzat fejlõdik és köztudott, hogy az izom "nehezebb" mint a zsír. Éppen ezért, a mérlegre alapozni hiba.

forras és a cikk folytatása:http://testepites.biz/othiba.html

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.