Csodaszerekkel kísérleteznek/ amelyek nem léteznek/,drága táplálékkiegészítőket, zsírégető eszközöket vásárolnak, kevés sikerrel.Az időszakos éhezéseket kiadós lakomákkal, „zugevéssel” kompenzálják,azt a néhány kilót, amelytől megszabadulnak, pár nap-hét  alatt újra felszedik.
 
Miért van mindez?
Minden koplalás, „hurrá bele” jellegű diéta és fogyókúra zsákutcába vezet/még ha száz százalékban be is tartjuk/.Az emberi szervezet ugyanis rendkívül gyorsan alkalmazkodik az ételek megvonásához, mégpedig az anyagcsere sebességének csökkentésével.Ez azt(is) jelenti, hogy testünk raktározó üzemmódba kapcsol, minden egyes bevitt kalóriához ragaszkodik, nem használja fel optimálisan a tápanyagokat.A kezdeti súlycsökkenés megáll, a fogyókúrázó elkeseredettségében megállapítja, hogy ő egyszerűen képtelen lefogyni, ezért a szokásos módon enni kezd, ugyanazokat az ételeket fogyasztva, melyektől éppen elhízott…
 
Létezik ebből az ördögi körből kiút?
 
Igen. A legfontosabb, hogy el kell felejteni a koplalást, a napi egy-kétszeri étkezést, az eredménytelen fogyókúrákat.Tartós és biztos eredményeket fokozatos életmódváltással, a kalóriabevitel/ leadás megfelelő határok közé szorításával , illetve a rossz táplálkozási szokások kiiktatásával lehet elérni.

Néhány tanács, melyek segítenek a tájékozódásban:

  • Naponta többször/ öt-hatszor/ egyenek kis adagokat! Sokan arra hivatkoznak ,hogy nincs idejük ennyiszer enni. Gondoljanak csak bele: egy jó étvággyal elfogyasztott alma, natúr zsírszegény joghurt vagy kefír már egy étkezésnek számít, s mindez 1-2 percet vesz igénybe!
  • A korábban fogyasztott ,nem feltétlenül egészséges ételeket( édességek, kekszek, zsíros felvágottak stb) fokozatosan iktassák ki étrendjükből! A lényeg, hogy mértékkel ezekből is fogyaszthatnak, de az alapot a  kalóriaszegényebb, fehérjéket, szénhidrátokat és zsírokat megfelelő arányban tartalmazó élelmiszerek jelentsék!
  • Igyanak jelentős mennyiségű tiszta vizet, melynek segítségével kordában tartják étvágyukat, és a szervezetükben felgyülemlett káros salakanyagokat is eltávolítják!
  • Tudatosítsák magukban, hogy az ételek nem az önök ellenségei, hanem testük fenntartói, melyek ezen túlmenően örömet, megnyugvást is biztosítanak!
SPEEDFIT
Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.