Nagyon fontos a helyes légzéstechnika, de nem csak azon múlik, hogy jól is érezd magad közben. Fontos, hogy olyan tempót vegyél fel, amit bírsz is. Ha nem vagy olyan szinten, hogy már bírod a terhelt futást, akkor inkább próbálj meg felvenni egy bizonyos tempót, ami nem megerőltető, bármennyire tűnik könnyűnek az első tíz percben, fél óra múlva már hálás leszel érte.
Légzéstechnikailag én úgy tanultam, hogy figyelni kell az egyenletes légzésre, körülbelül ugyanannyi ideig kell tartania a belégzésnek, mint a kilégzésnek. Én egy saját ritmusra számolok négyig belélegzéskor, majd ugyanazt a ritmust követem kilélegzéskor (évekig futottam, nekem bejött). Arra is oda kell figyelni, hogy a légzésed ne legyen felületes, ne legyen túl gyors, mert akkor a túl sok beáramló oxigén miatt beszédülhetsz, viszont ne is legyen túl lassú és ritka, mert akkor pár percen belül kifulladsz, kapkodni fogod a levegőt és esélyed nem lesz az eredeti ritmust követned.

forrás:gyakorikérdések.hu

SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!
 

SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Sopron – Alphapark
06/99 505-238
 
https://www.speed-fit.hu

 

 

 

 

 

 

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.