Sok hölgy tart a hagyományos izomépítő gyakorlatoktól, mondván: nem szeretnének nagy izomtömeget. Az igazság az, hogy testépítő alapgyakorlatok végzése nélkül nem lehet szép és feszes izmokat építeni.

A következő tréninget mindenkinek ajánlom, aki comb-és farizmait hatékonyan szeretné megdolgozatni és formálni.
A megadott edzést  heti egyszer kell elvégezni, beiktatva komplex edzéstervünkbe!

1. gyakorlat – Guggolások egykezes súlyzókkal

Az egykezes súlyzókat magunk mellett tartva álljunk vállszélességű terpeszbe! Óvatosan guggoljunk le mindaddig, amíg combjaink párhuzamos szintbe kerülnek a talajjal, majd álljuk fel! A felső ponton ne „akasszuk” ki a térdeket, kicsit „rogyasszunk”, így combjaink végéig feszülés alatt maradnak!

Végezzünk 3-4 sorozatot 12-15 ismétléssel!

2. gyakorlat – Kitörések nagy súlyzóval

A súlyzót vegyük a hátunkra/ a trapézizom alsó részére/!A terem hosszában előre haladva végezzünk kitöréseket, mindkét lábbal 8-8 lépést megtéve! Ezután pihenjünk, majd jöhet az újabb sorozat. Végezzünk 3-4 sorozatot!

3. gyakorlat – Merev lábas felhúzások egykezes súlyzókkal

A gyakorlat során/ bár a neve merev lábas/ kissé hajlítsuk be térdeinket, így elkerülhetjük a combhajlító izmok és alsó hátizmok túlzott feszülését.Alaphelyzetből / a súlyzókat magunk mellett tartva, vállszélességű terpeszben állva/ engedjük le a súlyokat kicsivel térd alá, majd térjünk vissza kiindulóhelyzetbe! A gyakorlat során mindvégig tartsuk egyenesen és feszesen hátunkat, fenekünket pedig erőteljesen „toljuk” hátrafelé!
Végezzünk 3-4 sorozatot 12-15 ismétléssel!

4. gyakorlat – Combhajlítások gépen/ ülő vagy fekvő helyzetben/

A gyakorlat lényege, hogy a felső/ csúcs/pontján keményen feszítsük meg combhajlító izmainkat, teljes összehúzódást elérve.Ezzel „kihozzuk” izmaink definiáltságát, fokozzuk elkülönültségüket.Végezzünk 3- 4 sorozatot 12 -15 ismétléssel!

Bögi Viktor

SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.