Comb és farizmok edzése

SPEEDFIT | 2019.05.18 15:05

Sok hölgy tart a hagyományos izomépítő gyakorlatoktól, mondván: nem szeretnének nagy izomtömeget. Az igazság az, hogy testépítő alapgyakorlatok végzése nélkül nem lehet szép és feszes izmokat építeni. A következő tréninget mindenkinek ajánlom, aki comb-és farizmait hatékonyan szeretné megdolgozatni és formálni.
A megadott edzést  heti egyszer kell elvégezni, beiktatva komplex edzéstervünkbe!

1. gyakorlat

Guggolások egykezes súlyzókkal
Az egykezes súlyzókat magunk mellett tartva álljunk vállszélességű terpeszbe! Óvatosan guggoljunk le mindaddig, amíg combjaink párhuzamos szintbe kerülnek a talajjal, majd álljuk fel! A felső ponton ne „akasszuk” ki a térdeket, kicsit „rogyasszunk”, így combjaink végéig feszülés alatt maradnak!
Végezzünk 3-4 sorozatot 12-15 ismétléssel!

2. gyakorlat

Kitörések nagy súlyzóval
A súlyzót vegyük a hátunkra/ a trapézizom alsó részére/!A terem hosszában előre haladva végezzünk kitöréseket, mindkét lábbal 8-8 lépést megtéve! Ezután pihenjünk, majd jöhet az újabb sorozat. Végezzünk 3-4 sorozatot!

3. gyakorlat

Merev lábas felhúzások egykezes súlyzókkal
A gyakorlat során/ bár a neve merev lábas/ kissé hajlítsuk be térdeinket, így elkerülhetjük a combhajlító izmok és alsó hátizmok túlzott feszülését.Alaphelyzetből / a súlyzókat magunk mellett tartva, vállszélességű terpeszben állva/ engedjük le a súlyokat kicsivel térd alá, majd térjünk vissza kiindulóhelyzetbe! A gyakorlat során mindvégig tartsuk egyenesen és feszesen hátunkat, fenekünket pedig erőteljesen „toljuk” hátrafelé!
Végezzünk 3-4 sorozatot 12-15 ismétléssel!

4. gyakorlat

Combhajlítások gépen/ ülő vagy fekvő helyzetben/
A gyakorlat lényege, hogy a felső/ csúcs/pontján keményen feszítsük meg combhajlító izmainkat, teljes összehúzódást elérve.Ezzel „kihozzuk” izmaink definiáltságát, fokozzuk elkülönültségüket.Végezzünk 3- 4 sorozatot 12 -15 ismétléssel!


Bögi Viktor

 

SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!