A kerékpározás egy kiváló módja annak, hogy kimenjünk a szabadba, friss levegőt szívjunk és  jobban megismerjük városunkat tekerés közben. Természetesen ezt a téli hónapokban  a rossz útviszonyok és a dermesztő hideg miatt nem tehetjük meg egészségünk rovására. Azért mégsem kell elszomorodnunk mert a szobakerékpárok viszonylag alacsony áruk miatt könnyen beszerezhetőek akár otthonra is.Nem feltétlenül kell vásárolnunk egyet, mivel akár egy fitnesz terembe is ellátogathatunk ahol biztosan fogunk professzionális kerékpárokat találni.
  

Jótékony hatások

A kerékpározás nem csak a kalóriák elégetésének egyik legjobb módja, de a csökkenti a testzsírszázalékunkat is. Testsúlyunkat és a tekerés intenzitását figyelembe véve akár 400-600 kalóriától is megszabadulhatunk egy óra edzés után. A megfelelő intenzitású tekerés jótékony hatással van izmainkra is, a legjobban combunk és vádlink formálódik és erősödik tőle, de testünk leggyakrabban használt izomcsoportjait is igénybe veszi, a hát és a hasizmokat. Különösen fontos "mellékhatás", hogy nem csak formálódunk és erősödünk hanem anyagcserénk is felgyorsul. Köztudott, hogy minél gyorsabbá válik annál több kalóriát vagyunk képesek elégetni azonos idő alatt. A legjobb hír, amit sokan nem is tudnak, de edzés után is (nyugalmi állapotban) még körülbelül 8 óra elteltével szervezetünk extra kalóriákat emészt fel.

Ha fogyni szeretnél

Ha ezt a testmozgást választjuk hetente körülbelül fél kilogrammtól válhatunk meg könnyedén. Persze ez első hallásra nem tűnik soknak, de biztosan tartósnak fog bizonyulni. Sajnos rengetegen hibát követnek el azzal hogy úgy gondolják jó dolog egy-két hetes fogyókúrákat kipróbálni és 8-10 kilogrammot fogyni. Az érem másik oldala sajnos azt mutatja a statisztikák szerint, hogy az emberek akik ekkora mértékű és ilyen rövid idő alatt végbemenő súlyvesztésnek teszik ki magukat még ugyanabban az évben visszahízzák eredeti súlyukat.
Ahhoz hogy mindenféle megszorítás nélkül fél kilogrammot veszítsünk súlyunkból körülbelül 3500 kalóriát kell elégetnünk, ez pontosan egyenértékű azzal hogy minden nap tekerünk egy órát. Ami sokkal tartósabb és nem utolsó sorban egészségesebb és jobb közérzetet is biztosít.

Nagy változások

Ki ne járt volna abban a cipőben, hogy elhatározza, hogy mostantól teljesen megváltoztatja az életét? Ha a testmozgás egy új tevékenység az életünkben ne tegyük ki szervezetünket más stresszhatásnak például fogyókúrának vagy diétának. Legyünk türelmesek míg testünk hozzászokik ehhez az újfajta megterheléshez, ehhez körülbelül egy hónapra van szükség.
Általánosságban is igaz, hogy a szokások tartós megtartásához ennyi időt kell adnunk magunknak. Különösen figyeljünk arra, hogy ne tűzzünk ki drámai és elérhetetlen célokat, mert a sikertelenség csak kedvünket szegi. Más szóval nem jó ötlet elkezdeni a testedzést, lemondani a cukros ételek fogyasztásáról, a koffeinről, a dohányzásról azonos időben.

Egy egészségesebb életért

Amint megszoktuk a napi edzésrutint elkezdhetjük megreformálni táplálkozási szokásainkat. Ekkor már érezni fogjuk hogy jobb a közérzetünk, jóval több az energiánk. A motiváció mely a testünk érezhető erősödésének tudható be lehetővé teszi, hogy könnyebben végrehajtsunk apró változásokat táplálkozásunkban. Sokak szerint az egészséges táplálkozás kulcsa a teljesértékű élelmiszerekben rejlik, mint például gyümölcsök, zöldségek, teljes kiörlésű gabonák, továbbá bármely a természetben megtalálható fel nem dolgozott ételek.

Az idő elteltével egyre erősödünk, karcsúsodunk és formálódik testünk. Ha folytatjuk napi edzéseinket és táplálkozásunkra is odafigyelünk, biztosak lehetünk a sikerben!

SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek! 

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.