MALI PROFI SPINNING bicikli

SPEEDFIT | 2011.01.04 10:34

A spinning biciklit az egyedülálló felépítése és a láncmeghajtású lendkerék teszi különlegessé.

A kényelem és biztonság érdekében, fontos a helyes beállítás. Az ülésmagasságot ugyanúgy célszerű beállítani, mint más bicikliken. Lehetőségünk van azonban további beállításokra, melynek köszönhetően a legkülönfélébb testalkatokhoz is igazítható a tekerési pozíció.

A kormány és nyereg közötti távolság beállítása a következőképpen történjen: üljünk fel a kerékpárra úgy, hogy a kezek a kormányon, a lábak a klipszes vagy patentos pedálon vannak, és a hajtókat hozzuk vízszintes helyzetbe. Akkor jó a beállítás, ha ebben a helyzetben a térd függőleges vetülete nem előzi meg a lábfej közepét.

A másik követelmény pedig, hogy a karok kényelmes helyzetben legyenek a kormányon és a könyök enyhén behajlítva legyen.

Amire még figyelnünk kell, az a kormánymagasság. Kezdőknek ajánlatos a nyereggel egy magasságba vagy annál magasabbra helyezni a kormányt.

Hátproblémákkal küzdőknek is célszerű kb. 10 cm-rel a nyereg magassága fölé emelni a kormányt, a gerincoszlopra nehezedő kisebb terhelés érdekében. Haladóaknak lehet ennél mélyebbre helyezni, mert a tartó izmok már elég erősek ehhez a pozícióhoz.

Ezen a biciklin az ellenállás, egy 6 fokozatú terhelésszabályozó kar segítségével manuálisan növelhető. A kijelző mutatja az időt, az elégetett kalóriákat, a megtett távot, a sebességet, és az aktuális pulzusértéket.