Lecitinnel a téli fáradtság ellen

SPEEDFIT | 2018.12.18 10:09

Reneszánszát éli a lecitin, amelynek hatása rendkívül szerteágazó. Egyebek mellett meggátolja a máj elzsírosodását, védi az ereket, csökkenti a magas koleszterinszintet, a daganatos betegségek kialakulásának esélyét, segít megelőzni a vírusfertőzéseket és segít az idegi ingerület átvitelben is.

A lecitin természetes anyag, egyik összetevője a sejthártyának, valamint a fehérjéknek, melyek a vérben a zsírok szállítását segítik. Különösen sok található belőle a tojássárgájában, a májban, a teljes kiőrlésű búzában, a kemény héjú gyümölcsökben és a babfélékben, különösen a szójában. A lecitint számtalan formában árulják, melyek között komoly különbség van. 
 
 
Hatása rendkívül szerteágazó. Fontos összetevője a kolin, mely oldatban tartja a koleszterint, ezért gátolja lerakódását a májban és az erek falában. Ennek következtében meggátolja a máj elzsírosodását. Ha nincs jelen lecitin, akkor a májban károsodik a lebontás, a méregtelenítés és a felépítés. Ez a tulajdonsága védi az ereket, csökkenti a magas koleszterin szintet, és így mérsékli az érelmeszesedés, ezen keresztül pedig a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. 
 
A lecitin segít az idegi ingerület átvitelben, amely ahhoz szükséges, hogy a figyelem mindig megfelelő mértékű legyen, és a memória ne szenvedjen zavart. Különösen ajánlható fáradékonyság, csökkent koncentráció képesség esetén. Mivel a lecitin antioxidánsokat is tartalmaz, segít megelőzni a vírusfertőzéseket, és csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának esélyét. Ezen kívül a lecitin a sejtmembránok egyik meghatározó eleme, használata nagyban gyorsítja az izmok regenerációját is.

 

 

Forrás: www.fogyokura.blogter.hu

 

 

SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!
 
 
SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Győr – Dunacenter
06/96 528-448
 
http://www.speed-fit.hu