A garantált eredményekre vágyó sportolóknak mindkét területen otthonosan kell mozogniuk, nem ajánlatos egyiket a másik „rovására”előtérbe helyezni.

Feltehetjük a kérdést: Miért van az, hogy az edzőtermeket látogatók egy része sokkal jobban fejlődik társainál, zsírmentesebb izmokat épít, nagyobb mértékben csökkenti a testzsírszázalékát, kondicionális képességei gyorsabban javulnak?

Ha elhagyjuk a genetikai adottságokat,az anabolikus szteroidokat (mint az előzőeket lényegesen befolyásoló körülményeket), azonnal képbe jön az edzés utáni regeneráció.

Ennek egyik legfontosabb tényezője a tréning utáni táplálkozás.

Kemény edzésmunka hatására az emberi szervezetben megnyílik az úgynevezett „ anabolikus ablak”.Ez az edzés utáni kb.30-60 perces időszak,amikor is a test készen áll arra, hogy az egyes tápanyagokat sokkal gyorsabban és teljeskörűbben építő, anabolikus folyamatokra használja fel.

Kiemelt fontosságú tehát ebben a szakaszban az, hogy gyorsan felszívódó, jó minőségű táplálékot fogyasszunk.  Ezek megválasztása egyéni céljainktól függ ( nem mindegy például, hogy valaki szálkásít vagy éppen izomtömeg növelést végez ).

Milyen élelmiszerek jöhetnek szóba?

  1. A táplálékkiegészítőket használóknak könnyebb a helyzetük, hiszen a piacon ma már sok , kifejezetten ilyen jellegű terméket ismerünk. A teljesség igénye nélkül ide tartoznak az aminósavak, kreatinkészítmények, egyszerű szénhidráttartalmú italok vitaminokkal és ásványi anyagokkal stb.Kiemelem: ezek használatát , főleg a pontos adagokat az edzővel beszéljük meg!
  2. A hagyományos ételeket, italokat fogyasztóknak hasznos lehet a gyümölcs (banán, alma, narancs), szőlőcukor, méz némi fehérjeforrással kiegészítve (zsírmentes tej, túró, tojásfehérje).  Ez a felsorolás is csak orientáló jellegű, hiszen a pontos szénhidrát-és fehérjebevitel mértékét a személyi edző egyéni céljainknak megfelelően fogja meghatározni.

Nem kevés időt, pénzt és energiát áldozunk edzéseinkre. Figyeljünk egy kicsit az edzés után elfogyasztott élelmiszereinkre, és minőségibb eredményeket tudhatunk majd magunkénak!  

SPEEDFIT- Fitnesz Mindenkinek!

Bővebb infó:

Bögi Viktor

személyi edző

SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Győr – Dunacenter
06/96 528-448

https://www.speed-fit.hu

   

 

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.