GUARANA!

SPEEDFIT | 2011.03.30 13:45

Az Amazonas vidéki indiánok a guaranát már évszázadok óta használják a teljesítmény és az állóképesség fokozására. A guarana, mintegy 4-6 % koffein tartalmánál fogva (a legerősebb természetes formában előforduló koffein) biztosítja a kávé stimuláló hatását, azzal a különbséggel, hogy hosszan, 6-8 órán át tartós frissességet biztosít, és nincs semmilyen ismert káros mellékhatása. Javítja a testi és szellemi teljesítőképességet, így sportolóknak, illetve szellemi foglalkozásúaknak egyaránt ajánlott. Fájdalomcsillapító hatása is ismert.

A guarana (Paullinia cupana) a kétszikűek (Magnoliopsida) osztályába a szappanfaalakúak (Sapindales) rendjébe és a szappanfafélék (Sapindaceae) családjába tartozó faj, mely a brazíliai Amazon esőerdőben honos. Jelentős mennyiségű guaranint tartalmaz (ez az aktív hatóanyag, ami a koffeinnel csaknem azonos) ezért a bennszülött törzsek évszázadok óta használják étvágycsökkentésre, fáradtság ellen, és a hasmenés ellen is – még másnaposság elleni tünetek ellen is használták ( fejfájás ).

 

Kimutatták, hogy a guarana biztonságos, hatásos központi idegrendszert stimuláló, termogén, és súlycsökkentő anyag. A kutatások alapján a guarana növeli a zsírsavak mobilizálását és energiává történő átalakítását. Egyszerűen szólva, testünk zsírt használ üzemanyagként.

 

Hogy működik?

A koffeinhez hasonlóan a guarana stimulálja a mellékvesét, hogy az több epinefrint, norepinefrint (adrenalin), és dopamint – mely egy agyi hírvivő – termeljen, ami végső soron a zsírvesztést, az energiaszintet, az állóképességet és a mentális tisztaságot egyaránt növeli. Stimulálja a központi idegrendszert ill. a szív-és érrendszert, ami segít legyőzni vagy csökkenteni a fáradtságot.

 

Gyógyhatása:

Fiziológiás hatása a koffeinnek és származékainak köszönhető. Ezek a mennyiségtől függően fokozzák a szívösszehúzódás erejét, gyorsabbá teszik a vizelet kiválasztást, a zsír és cukor lebontását, valamint elősegítik a gyomornedv kiválasztását és gátolják a vérlemezkék összecsapódását. Nemrég fedezték fel, hogy a magokban tesztoszteron gátló 5-alfa-reduktáz is található. Az élénkítő hatású italok készítésén kívül a guaranáliánt aszténia, vagyis általános testi gyengeség, fáradtság ellen, fogyókúrákban és enyhe hasmenés kiegészítő kezelésében alkalmazzák.

 

Felhasználási lehetőségek:

Kutatások alapján a guarana a következő tünetek kezelésekor lehet hasznos:

  • Arthritisz

  • Hasmenés

  • Migrénes és egyéb fejfájás

  • Fáradtság/gyengeség

  • Elhízás

  • Szenilitás

  • Depresszió (enyhe)

  • Alacsony libidó

A guarana potenciális zsírcsökkentő és energiafokozó hatásain felül a szexuális ösztönöket is fokozhatja, így növelve az általános elégedettség érzését. A guarana – mivel tanninokat tartalmaz – nyugtató hatással van az emésztőrendszerre, sőt, még a hasmenést is megelőzheti.

Gyere és probáld ki a Speedshoop -ban kapható Guarana ampullát ,növeld szellemi és testi teljesítöképességedet !

SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!
 

SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Sopron – Alphapark
06/99 505-238
 
http://www.speed-fit.hu

 

 Forrás:www.guarana.hu