Legyen fittebb, egészségesebb, életerősebb!

SPEEDFIT | 2018.02.26 14:27

A rendszeres sport és testedzés, az aktív relaxáció az egyik leghatékonyabb módszer a testi-lelki megújulásra, az energiaraktárak feltöltésére. Ezek a tevékenységek minden ember számára ajánlottak, akik kiváló közérzetet, izmosabb, formásabb testet és jobb kondicionális képességeket , valamint nagyobb életerőt szeretnének birtokolni.

Szépen megformált, funkcionális, jól működő izmokat magunkénak tudni nagy öröm, igazi ajándék. Mindezt kiegyensúlyozott táplálkozással, precízen megtervezett és végrehajtott edzésmunkával, illetve megfelelő regenerálódással lehet elérni.


A legtöbb, edzéssel foglalkozó ember azért kezd el tréningezni és tudatosabban táplálkozni, mert látott egy vagy több olyan férfit illetve hölgyet , akinek fizikai adottságait szépnek, esztétikusnak találta, s ő is valami hasonlót szeretne elérni.


Mások fizikai képességeik javítását tűzik ki célul, erősebbek és aktívabbak akarnak lenni mindennapjaikban, munkájukban. Sok sportoló az aktív versenyzéssel eltelt évek után testének-lelkének egyfajta „karbantartására” használja az edzéseket.


A testedzésnek az izmok fejlesztése mellett egy sor más egészségtani hatása is van: az ember kiegyensúlyozottabb lesz, jobban alszik, csökken a vérnyomása, levezeti a felgyülemlett stresszt és nő az önbecsülése.


Kevés rosszabb érzés van annál, mint amikor valaki az idő múltával elveszíti életerejét, fittségét, kondícióját. Aki nem figyel, annak bizony idővel megnő a hasa, kialakul a narancsbőre, izmai elveszítik ruganyosságukat, erejüket .


A sport, különösen az erősítő és aerob jellegű gyakorlatok kombinációja, kiegészítve a funkcionális testedzés valamely formájával segít megelőzni ezeket a jelenségeket, növeli a kitartást, erősíti az immunrendszert, a csontokat, megpezsdíti az anyagcserét és a hormonrendszert, ráadásul vonzó külsőt biztosít.


Sosem késő elkezdeni!


Várunk szeretettel a SPEEDFIT-ben!


SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!


Írta: Bögi Viktor