Ha a célzott fogyás mellett meg akarjuk tartani izomzatunkat, netán növelni is akarjuk azt, annak legjobb módja a súlyzós edzés és az intervall edzés. Az alacsony intenzitású terhelést hamar megszokja szervezetünk és kevesebb kalóriát éget el, mint szeretnénk. Nem a mennyiséget és a futógépen eltöltött órák számát kell növelni, hanem az intenzitást.

Célozzuk be a 8-12-es ismétlésszámú edzéseket (relatív nagy terheléssel), rövid pihenőkkel párosítva az aerob hatással, mely elősegíti az izmaink növekedését, valamint az edzés utáni folyamatos kalóriaégetést is. Ez azért fontos, mert a szálkásodás nem az edzés ideje alatt történik, a súlyzós edzés szerepe nem abban áll, hogy edzés közben mennyi kalóriát égetünk el, hanem, hogy utána milyen az anyagcserénk sebessége.

Azonban hiába a kardió, a súlyzós edzés, a megfelelő táplálkozást nem válthatja ki egyik sem, tehát fokozottan ügyeljünk a minőségi táplálkozásra.

forras;http://orientalspa.blog.hu/2012/05/07/kis_suly_magas_ismetlesszam_szalkasitas_nem

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.