„Szokták kérdezni, hogyan boldogultam, miután feladtam a húst írja Jane Goodall, a világ vezető csimpánzszakértője A remény gyümölcsei – Kalauz az ésszerű táplálkozáshoz című könyvében, amelyben a vegetáriánus étkezés mellett érvel szenvedélyesen. – Lelkileg nagyon is jó érzés volt, különösen az első hónapokban, amikor a szalonna illatára változatlanul összeszaladt a nyál a számban, és büszke lehettem az akaraterőmre. De hamarosan fizikailag is jobban éreztem magam. Valahogy könnyebbnek. Mások is erről számoltak be, akik felhagytak a húsevéssel. Nem csoda, hiszen rengeteg energiánkat felemészti, hogy megszabaduljunk a húsban lévő méreganyagoktól, amelyektől az állat is megpróbált megszabadulni, mielőtt kimúlt."

A vegetáriánus étrend bizonyítottan csökkenti egyes krónikus betegségek, így a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri panaszok, epe- és vesekő, cukorbetegség, valamint a daganatos betegségek kockázatát. Előnyei között említhetjük a több növényi eredetű fehérjét, az alacsonyabb energia-bevitelt, az értékesebb zsírsavösszetételt, a magasabb rost- és vitaminarányt, a megfelelő szintű ásványianyag-hozzáférést és az alacsony zsír- és koleszterinbevitelt.

forras és a cikk folytatása:http://www.nlcafe.hu/noklapja/20080326/vega_vagy_nem_vega/

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.