Egy-egy rosszabbul sikerült nap után mindent el tudunk képzelni, csak azt nem, hogy különféle gyakorlatokkal gyötörjük magunkat. Olyan érzésünk van, mintha szervezetünk még aludna. Jobb esetben lemegyünk az edzőterembe, ott azonban nem tudunk ráhangolódni a munkára, nincs igazi koncentrációnk.

Ilyenkor sokat segíthet, ha  körülnézünk, magunk körül keményen edző, energikus embereket látunk, s máris kapunk egy kis motivációs indítékot.

A legfontosabb, hogy ezekben a szituációkban felidézzük magunkban céljainkat. Tényleg el akarjuk érni azokat? Amennyiben igen, tegyünk értük, itt és most!

Nap közben, amikor akad egy kis időnk, próbáljunk mentálisan ráhangolódni az edzésünkre! Elég csupán néhány perc, amíg végiggondoljuk, milyen gyakorlatok, módszerek várnak ránk. Idézzük fel magunkban egy-egy jól sikerült edzésünket, azt, hogy utána milyen felszabadultan, boldogan éreztük magunkat!

Szintén jó ötlet, ha a tréningeken kicsit változtatunk.

„A múltkor 30 percet futottam pihenés nélkül. Mi történne, ha ma sprinteket futnék?”

„Előzőleg 3 gyakorlatot végeztem combizmokra. Mi lenne, ha most  egy gyakorlatot alkalmaznék 10 sorozattal, mindegyikben 10 ismétléssel?”

Ezek az apróságok segítenek a negatív hozzáállás és gondolatok eltüntetésében.

Arnold Schwarzenegger motivációs tippjei: Edzés közben eljutunk abba az állapotba, amikor izmaink elfáradnak, zsibbadni, fájni kezdenek. Szervezetünk ilyenkor azt mondja: állj meg, elég volt! Ne tegyük, ehelyett próbáljuk a kellemetlen érzést pozitívan kezelni!

Kemény munka nélkül nincsenek eredmények, elfáradás nélkül nincs állóképesség- fejlődés! Ne feledjük, hogy az úgynevezett „ fájdalomzónában „ végzett ismétléseknek, az itt eltöltött időnek van igazán izom,állóképesség-és akaratfejlesztő hatása!

Az izmok kemény ellenfelek, mindig harcban állnak velünk.Legfőbb fegyverük a fájdalom, a miénk pedig az akaraterő.Ezzel fájdalomküszöbünket egyre feljebb és feljebb emelhetjük, eredményeink pedig egyre jobbak lesznek.

A testedzés a kitartás nagy megpróbálója. Egészségi állapotunk javításáért, edzettségi szintünk emeléséért csak mi dolgozhatunk, senki más. Legyünk elszántak, kemények, és időnként jusson eszünkbe a cikk kezdőmondata: „Amikor az izmaim nemet mondanak, én igennel válaszolok!”

SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!


Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.