Amennyiben izomerősítőés építő edzéseinket rendszeres aerob tréninggel egészítjük ki, jó eséllyel leszünk olyan testformák, vonalak és idomok tulajdonosai, melyek elismerést, csodálatot váltanak ki embertársainkból.

Manapság az aerob(kardio) munkavégzés lehetséges eszközeinek rendkívül széles tárházával találkozhatunk egy fitnesz stúdióban: evezőgépek, elliptikus trénerek, taposógépek, szobakerékpárok, futópadok különböző típusai teszik lehetővé a minőségi edzést, ezzel hozzájárulva ahhoz, hogy fittek, egészségesek legyünk.

A kardiotréningek „beállítása” úgy lesz optimális, ha figyelembe vesszük aktuális egészségi állapotunkat, napirendünket, életvitelünket, illetve elérni kívánt céljainkat.

Általánosságban a heti 3-5 alkalommal végzett, 25-45 perc közötti edzések ajánlottak. A legtöbb embernek vélelmezhetően nincs annyi ideje , hogy az erősítő jellegű edzések mellett még ennyi időt töltsön kardiomunkával. Ilyenkor célszerű a kettőt kombinálni, vagyis az erősítés-izomépítés után közvetlenül elvégezni az aerob edzést.

Kiemelten fontos tudnivaló cél- pulzusszámunk meghatározása, melynek birtokában biztonságosan és hatékonyan dolgozhatunk életkorunknak, erőnlétünknek megfelelően. A célpulzus-tartományt a következőképpen lehet meghatározni:

Vonjuk ki életkorunkat 220-ból!

Ezzel hozzávetőlegesen megkapjuk maximális pulzusszámunkat. Kezdők számára ennek a maximumnak a 60% körüli értékén ajánlott dolgozni, melyet az edzettségi szint növekedésével fokozhatunk, egészen 85% körüli értékig.

Pl. 40 éves sportolónál ez a következőt jelenti: 220-40= 180( maximális pulzusszám)

180 –nak a 60%-a : 108 ( kezdők számára ajánlott érték)

180-nak a 85%-a: 153 ( haladók számára ajánlott érték)

Az edzőtermi kardiogépek tréning közben pontosan meg tudják határozni aktuális pulzusszámunkat, illetve használhatunk e célból pulzusmérő órát is.

További kérdés esetén fordlj a SPEEDFIT Fitnesz és Szolárium Stúdió Edzőihez!

Bögi Viktor

SPEEDFIT- Fitnesz Mindenkinek!

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.