Mit tegyek, hogy karom feszesebb, izmosabb legyen?

SPEEDFIT | 2016.03.19 19:12

Kedves Viki! 54 éves vagyok, átlag testsúllyal rendelkezem. Az alkarom és a bicepszem, tricepszem sem akar izmosodni, pedig hetente súlyzózom. Mégis, olyan mintha a bőröm nagyobb lenne a kelleténél. Milyen edzést javasolsz, illetve étrendet? Mit egyek, illetve mit ne egyek. Válaszod előre is köszönöm. Üdv.. Joli

Kedves Joli!

Sok ember és főleg nő küzdenek – általában fogyás után – megereszkedett, lógó bőrrel a kar említett részén. A kissé megnyúlt kötőszövet általában ráadásul már nem sima felületű. Azonban a helyzet javítható.
Fontos lenne, hogy a nyirokrendszer működését, a keringést serkentse. Ezért akár reggelente, ébredés után ill. tusolás közben is dörzsölje át az említett testrészt egy erre megfelelő eszközzel (pl. illatszer üzletekben kapható narancsbőr kezelésére kifejlesztetett, bármilyen keringést serkentő eszköz vagy luffa jó). Ezt bőrfeszesítő krémek használatával is kiegészítheti.
Szintén segíti a célja elérését, és jót tesz a kötőszöveteknek, ha rendszeresen szaunázik.
Ajánlom az infrakabin használatát, hetente, kéthetente.Figyeljen rá, hogy mindig hidratált legyen! Igyon elég tiszta, szénsavmentes vizet! A dehidratáltság tovább rontja a petyhüdt bőr állagát. Figyeljen a fehérjedús és rostban gazdag táplálkozásra és kerülje az olyan szénhidrátokat, mint a fehérliszt, fehércukor, üdítőitalok stb.
Végezzen súlyzós gyakorlatokat az említett testrészre úgy, hogy a tizenötödik ismétlést már nehezen tudja végrehajtani. Ehhez megfelelően nehéz súlyzót kell használnia, nem elég, ha pl. két kilós súlyzót emelget, de közben akár harminc ismétlésre is képes egyszerre. Végezhet karhajlításokat súlyzóval és tolódzkodást ill. fekvőtámaszt saját testsúllyal.

Sok sikert kívánok!