KOS (03.21. – 04.20.) CSAK NYUGODTAN!

Ön kissé türelmetlen, nem tud hetekig igazodni egy egyhangú programhoz.
TIPP: Adja meg a módját az étkezésnek, ne rohanjon, egyen lassan. A mozgásformák kiválasztásakor és a táplálkozásban is keresse a változatosságot, a gyorséttermeket pedig kerülje el!

BIKA (04.21. – 05.20.) SPORTTERV

Ön kimondottan ínyenc, aki ünnepként fogja fel az étkezéseket, a konyhában pedig gondosan előre megtervezi a heti menüt.
TIPP: Jó lenne, ha a rendszeres testmozgásra is legalább akkora hangsúlyt fektetne, mint az evésre. Határozza meg előre, hogy melyik nap milyen mozgásformát szeretne űzni, és hány percet szán sportolásra, egy kész terv segíteni fogja a célja elérésében!

IKREK (05.21. – 06.21.) NE ROHANJON!

Hajlamos elveszni a sok tennivaló között, így néha elfelejtkezik az evésről vagy hetekig nem jut ideje a sportra.
TIPP: Állítsa be az óráját, amely figyelmezteti, ha eljött az evés ideje! Válasszon könnyű, de energiát adó ételeket, ezekkel teszi a legjobb szolgálatot a szervezetének.

RÁK (06.22. – 07.22) KÍSÉRLETEZZEN KÖNNYEDÉN!

Ön bizony szenvedélyes szakács, ezért készétel nem kerülhet az asztalára.
TIPP: Koncentráljon a könnyű fogásokra, és ezekkel kísérletezzen! Próbálja ki például, hányféleképpen lehet elkészíteni a brokkolit vagy éppen a csirkemellet, de tesztelheti az alacsony szénhidráttartalmú köreteket, süteményeket is.

OROSZLÁN (07.23. – 08.22.) RADIKÁLIS LÉPÉSEK HELYETT

Szereti a végleteket, ezért hajlamos drasztikus diétába kezdeni, ha meghízik.
TIPP: Tartson mértéket a súlycsökkentésben is, a koplalás ugyanis csak a jójóeffektusnak kedvez, a tartós fogyásnak nem. Törekedjen a kiegyensúlyozottságra, és ha sportolásba kezd, ügyeljen a fokozatosságra, ne akarjon például egyből maratoni távokat futni.

SZŰZ (08.23. – 09.22.) SZÜLETETT MAXIMALISTA

Mindenben a tökéletességre törekszik, ami a fogyókúráját is eredményessé teheti. Ha felszedett pár kilót, a precizitásának hála, egy kiegyensúlyozott diétával garantáltan visszaszerzi a karcsúságát.
TIPP: Bár a táplálkozásra nagy figyelmet fordít, hajlamos megfeledkezni az ivásról. Pedig a napi kétliternyi folyadék bevitele elengedhetetlen a jó anyagcseréhez, fogyasszon hát sok vizet, gyógyteát és levest!

MÉRLEG (09.23. – 10.22.) A HEDONISTA

Élvezi az életet, a nagy lakomákat. A lemondást nem önnek találták ki … de ne csüggedjen, mindenjen, mindenre van megoldás!
TIPP: Ha kis lépésekkel halad, nem veszi észre, hogy nélkülözne valamit. Ebédnél például a rántott húst cserélje grillezett csirkemellre, a gyümölcsjoghurtot natúrra, a tejet, tejfölt zsírszegény változatra, a kávét igya cukor helyett édesítővel.

SKORPIÓ (10.23. – 11.22.) A VÉGLETEK EMBERE

Egyik nap gátlástalanul lakmározik, a következőn már radikálisan koplal. Ha lelki gondja van, hajlamos az evésbe menekülni.
TIPP: Önnek nem diétáznia kell, hanem a stresszt kezelni, mégpedig sporttal! Ez megoldhatja a súlyproblémáit is.

NYILAS (11.23.- 12.21.) EGZOTIKUS FOGÁSOK

Szereti a különleges ételeket. Bár elég aktív, ha stresszes , vagy nem figyel a mennyiségre, könnyen felkúszik önre pár kiló …

TIPP: Használja ki, hogy állandóan mehetnékje van, a különleges fogások helyett pedig inkább az eddig még nem űzött sportágakat próbálja ki.

BAK (12.22. – 01. 20.) A SZOKÁS HATALMA

Ragaszkodik a bejáratott dolgokhoz, a megszokásokhoz. Sajnos néha a rosszakhoz is, ezért hajlamos a súlyproblémákra.
TIPP: A szervezetéhez remekül passzol a mediterrán étrend: sok zöldség, gyümölcs, hal, sovány szárnyas, némi tejtermék, olívaolaj, olajos magvak. Ügyeljen a mennyiségre!

VÍZÖNTŐ (01.21. – 02.18.) TÖBBSZÖR KEVESEBBET

A főzésben is rendkívül kreatív, és hajlamos rá, hogy naponta többször is „ünnepelje” az evés örömét.
TIPP: Nyugodtan ehet naponta 5-6 alkalommal is, de mindig csak kis adagokat fogyasszon! Segíthet, ha a tányérjait kisebbekre cseréli. Próbálja meg az egyszerű ételeket feldobni, akár egy-egy különleges hozzávalóval, így kiélheti a kreativitását is.

HALAK (02.19. – 03.20.) ÉDES RABSÁG

Ha túlterhelt vagy stresszes, az édességekben keres vigaszt. Gyakran nassol.
TIPP: A reggelije és az ebédje laktató legyen, de egészséges, így napközben kevésbé fog a csoki után áhítozni. És rágcsáljon inkább répát, ha nassolna.  

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.