A szexi popsi titka

SPEEDFIT | 2018.04.28 9:40

Mindegy, hogy kisebb vagy nagyobb, mindenkinek lehet szép, formás feneke!

Ezt persze nem adják ingyen és a vékony testalkatú hölgyeknek éppúgy meg kell dolgozni érte, mint a plusz kilókkal küzdőknek. Arra kérlek, tedd félre a kifogásaid, felejtsd el a genetikát meg a körülményeket és kezd el az edzést még ma! Ha hajlandó vagy tenni érte, hogy feszesebb combjaid és kerekebb popsid legyen, sokkal magabiztosabb leszel az élet minden területén! Hogy miért és hogyan függ ez össze? A comb és a popsi, a női test egyik legmeghatározóbb része, amit se a férfiak, se a nők nem hagynak figyelmen kívül. A hölgyek éppúgy észreveszik és megjegyzik, ha egy formás altestet látnak, ami mára – szerencsére – egyre többször előfordul.

A hölgyek igen kis százaléka születik kerek popsival. Így, ha valakit kiszemeltél magadnak példaképnek tudd, valószínűleg ő is keményen megdolgozik érte, tehát rád is ez vár, ha javítani szeretnél a jelenlegi formádon. Nincs reménytelen helyzet! Azonban sokak fejében még mindig óriási káosz van ezzel kapcsolatban, ezért szeretnék segíteni, hogy biztos legyen a siker! Tévedsz, ha azt gondolnod, ha gyakran és intenzíven taposol vagy gyűröd magad alatt az elliptikus-trénert, utána pedig megszámlálhatatlanul végzed a láblendítést a csigás-keretnél vagy koptatod a combtávolító – combközelítő gépek kárpitját eléred a célod. Ezek mind jó – kiegészítő – gyakorlatok.A titok a megfelelő táplálkozásban és az erősítő edzésben rejlik! Szóval tegyünk rendet a fejekben!
A kardio gépeket azért használod, hogy segítsd a diétádat és eltüntesd a felesleges zsírt, ill. narancsbőrt az izmos popsidról és combjaidról. Ehhez azonban izmot kell építened. Kérlek szépen, ne félj, hogy túl izmos lesz a feneked, ha elkezded a súlyzós edzést! Bárcsak így lenne. De még akkor is, ha te a szerencsések közé tartozol és hölgy létedre könnyebben, gyorsabban fejlődik az izomzatod, ne félj, egy keddi edzés után nem fogsz szerda reggel óriási izmokkal ébredni. Látni fogod a folyamatot, hogy a számodra megfelelő irányba haladsz-e?!

A szexi combok és kerek popsi receptje:

  • Étkezz egészségesen, tisztán! Kerüld az üres kalóriákat, csökkentsd a szénhidrát- és növeld a fehérje bevitelt!

  • Végezz súlyzós edzést!

  • Segítsd a zsírégetést aerob edzéssel!


Bemutatok néhány gyakorlatot a kedvenceim közül. Végezz ezek közül hármat vagy négyet, heti egy vagy kettő alkalommal. Válaszd hozzá a megfelelő súlyt. Légy kitartó és biztos lesz a sikered! A Speedfit Fitness Stúdióban mindent megtalálsz, ami a segítségedre lesz, többek között engem is! De a sikerhez elsősorban TE kellesz! Hajrá!

GUGGOLÁSOK

A guggolás egy alapgyakorlat, aminek több fajtáját variálhatod ill. használhatsz hozzá gépeket is. A guggoláshoz hasonló a lábtológép. Guggolhatsz súllyal a kezedben vagy rúddal a nyakadban. Figyelj rá, hogy a derekad egyenes maradjon, ne dőlj előre és nézz előre vagy kissé felfelé. Menj vízszintes comb alá. Ehhez használhatsz saroktámaszt amennyiben szükséges. A guggolás szabályos kivitelezése nem könnyű! Először kérj segítséget vagy gyakorold súly nélkül! Ha már biztos a tudásod, csak akkor próbálkozz súlyokkal!

KITÖRÉSEK

A kitörés rendkívül hatékony és nem lehet megunni. Végezheted helyben, előre, oldalra lépéssel és csinálhatsz sétáló kitörést is. Eleinte súlyzó használata nélkül is érezni fogod a hatást, de egy kis idő múlva nyugodtan vigyél magaddal a sétára két súlytárcsát is! ;-)

MEREVLÁBAS FELHÚZÁS

Ez a gyakorlat célirányosan dolgoztatja a combhajlítód, amiből persze kap a farizmod is. Ugyanúgy, mint a guggolásnál, itt is nagyon fontos a szabályos végrehajtás, különben derékból ill. hátizomból fogsz dolgozni. Állj szűk, vállszéles terpeszben. Húzd ki magad. A popsid végig told hátrafelé, a derekadat tartsd egyenesen, a térdben legyen egy kis hajlítás. A rudat lassan vezesd a combod előtt lefelé, majd amikor a törzs párhozamos a talajjal állj fel, de a rúd ne távolodjon el a combodtól. Eleinte kis súllyal dolgozz és ne menj vízszintes törzs alá. Ha előbb érzed a hátizom alsó részén a munkát, mint a combhajlítódon, akkor nem megfelelően végzed a gyakorlatot! Ha így van, gyakorold súly nélkül, végezz 3*20 ismétlést ill. kérj edzői segítséget.

CSÍPŐEMELÉS

Feküdj hanyatt, lábak csípőszéles terpeszben, hajlítva, sarkak a talajon. A fejed és a karok szintén a talajon legyenek. Emeld a csípődet annyira, hogy a törzs és a combok egy vonalba kerüljenek. A legmagasabb ponton feszítsd meg a farizmod és tartsd meg egy pillanatra, majd engedd vissza, de ne tedd le. Ha kezdő vagy végezd ezt a gyakorlatot súly nélkül. Ha már megtanultad a megfelelő végrehajtást, tehetsz egy step-padot a lábad alá, az egyik lábat emeld a magasba és jöhet a gyakorlat. Haladó szinten használtatsz fit-ball-t, emeld a csípőd, tartsd meg 10 – 30 mp-re és lassan engedd le a azt.

FELLÉPÉS ZSÁMOLYRA VAGY PADRA

Ez a gyakorlat igazi comb- és fenékgyilkos, ezért kis ismétlésszámmal dolgozz – 10 – 12 elég belőle, de ha már stabilan megy, használj bátran súlyt. Egyik lábaddal állj telitalppal egy zsámolyra vagy padra (haladó szint). Ennek a lábadnak a segítségével, a comb- ill. farizom megfeszítésével lépj fel a másik, a padon lévő lábad mellé. Lépj vissza kiinduló helyzetbe. Ne kapkodj és figyelj az egyensúlyra!

BOLGÁR (EGYLÁBAS) KITÖRÉS

A bolgár guggolásnál csak az egyik láb van a talajon, a másik lábat pl. egy padra helyezzük, így nagyobb mozgástartományban tudunk dolgozni. Dolgozik a combfeszítő- és a combhajlító ill. a farizom is. A hatást néhány ismétlés után érezni fogod. Pad helyett használhatsz fit-ball-t vagy TRX kötelet is.

Ezeket a gyakorlatokat nyugodtan kiegészítheted a már említett csigás láblendítéssel ill. combtávolító-, combközelítő gyakorlatokkal!


SPEEDFIT Fitnesz mindenkinek!