Lehet, hogy még nem megy túl jól, lehetnél ügyesebb, lehet, hogy nem érted el azt a szintet, amiről álmodoztál, de a legfontosabb dolgot megtetted, az első lépést!

“Szinte minden versenyen legfeljebb néhány versenyző reménykedhet komolyan abban, hogy első lehet. A többi versenyző valójában nem azért fut, hogy nyerjen. Hanem azért, mert verseny van. Verseny van a futók számára, és mivel én futó vagyok, ott a helyem. Futok a legjobb tudásom szerint, mintha akár győzhetnék is, de valahol a lelkem mélyén nem veszem igazán komolyan ezt az álmot, bele is rokkannék. Minden versenyen valakinek utolsónak is kell lennie – de még a legutolsó is elmondhatja magáról, hogy ott volt a pályán. Továbbra is futónak tekintheti magát. A verseny igazi vesztesei azok, akik ki sem jutottak a pályára.” Mérő László, pszichológus és matematikus

Ha már elkezdtél sportolni – bármi is legyen az, amit csinálsz – nyertél! Lehet, hogy még nem megy túl jól, lehetnél ügyesebb, lehet, hogy nem érted el azt a szintet, amiről álmodoztál, de a legfontosabb dolgot megtetted, az első lépést!

Ha az elhatározásod, hogy edzeni fogsz önszántadból történt és vállalod a felelősséget a döntésedért, nagyobb esélyed van a sikerre, mintha csak utánzásból, félelemből, fellángolásból vagy divatból kezdesz el sportolni; habár kicsi eséllyel, de ezek is működhetnek. Néha elég egy fájó megjegyzés valakitől és máris képesek vagyunk életmódot váltani, csupán sértettségből, „majd én megmutatom neki”. Szóval ahány ember, annyi motiváció.

Ha mégis úgy érzed, hogy épp nincs kedved az edzéshez, próbálj ki néhányat az alábbi trükkök közül:

Mindenkivel előfordul, hogy elfogy a lelkesedése, inkább haza menne munka után lustálkodni a kanapén, ez teljesen természetes. Ilyenkor még erősebb az edzés utáni elégedettség, hisz valami olyat tettél meg, ami nagyon fontos számodra, csak épp most nem volt hozzá kedved. Ilyenkor különösen legyél büszke magadra, akár ajándékozd is meg magad valami aprósággal, mondjuk a táplálékkiegészítő boltból kipróbálhatsz egy újfajta fehérjét vagy egy majdnem zéró cukortartalmú proteines csokit

  • Leld örömödet a mozgásban! Fontos, hogy örömmel edz, hiszen akkor leszel kitartó és sikeres! Ezek pedig elengedhetetlenek az önbizalom fenntartásához vagy épp felépítéséhez.
  • Legyen célod, ami folyton a szemed előtt lebeg. Mindegy mi az – egy szép forma, vagy az egészséged javítása, ez csak a te dolgod – a lényeg, hogy megvalósítható legyen. Remélem azon már túl vagy, hogy fitness modellek jól megkomponált „pillanatképeit” nézegeted minden nap, hogy aztán az év 365 napján úgy akarj kinézni. Fontos, hogy legyen előtted jó példa, de az legyen valódi és elérhető! Te Anya/Apa vagy, Dolgozó nő vagy férfi, Feleség, Férj, Egyetemista stb. nem pedig egy sportmodell.
  • Hallgass jó zenét! A 125 – 135 BPM pl. segít túllendülni a holtponton egy cardio tréningnél. Ráadásul, ha olyan zenét hallgatsz, amit szeretsz, az idő is jobban telik.
  • Vezess edzésnaplót. Így követheted a teljesítményedet, fejlődésedet és kiszűrheted, ha valamin változtatnod kell.
  • Készíts képeket magadról. Rendkívül motiváló, ha bizonyos időközönként, pl. évente, félévente készítesz magadról egy fotót ugyanabban a pózban. Szinte minden vendégem megbánta egy idő után, aki nem csinálta ezt meg.
  • Nézz motivációs videókat! Az interneten számos jó videót találsz, amiből erőt meríthetsz. Ráadásul néhány jó gyakorlatot is elleshetsz belőlük; de figyelj a helyes kivitelezésre, ha ilyennel próbálkozol. A testi épséged a legfontosabb!
  • Lehet, hogy olyan típus vagy, aki imád öltözködni, szereti a divatot és jobb lesz a kedve, ha olyan ruhát visel, amivel kifejezheti egyéniségét. Az edzőteremben sem kell lemondanod erről. Egy jó sportfelszerelés, shaker, kulacs vagy kesztyű nagyon feldobhatja a kedvedet.
  • Változtass az edzéseden! Ha mindig ugyanazt csinálod, hamar unalmassá válik az edzés. Bátran iktass be új gyakorlatokat, próbálj ki új dolgokat. Minden edző más, és sok újat tanulhatsz tőlünk. Fordulj hozzánk bizalommal! Ha nem engedheted meg magadnak a személyi edzést, de tanácsra van szükséged, a hét minden napján várunk téged szeretettel edzői tanácsadásunkon, melyről az interneten és a teremben található információs táblán is tájékozódhatsz!

Csak csináld! Sok sikert és örömöt kívánok!

Harmath Viki – Személyi edző

SPEEDFIT
Fitnesz mindenkinek!

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.