Edzéslehetőségeink széles tárháza! (1. rész)

SPEEDFIT | 2015.08.18 9:23

Mai világunkban szinte évről évre változnak a trendek, ez alól a fitnesz edzés sem kivétel.

Legutóbb betekintést nyerhettünk abba, hogy miként érdemes hozzáfogni sportcéljaink megvalósításhoz a kezdeti szakaszban. Tudjuk azt, hogy nem elég tervezés (edzésterv) és előkészületek (alapos bemelegítés) nélkül belépni az edzőterem szőnyegére, mivel az legtöbbször nem fog eredményt hozni számunkra, sőt akár komolyabb egészségügyi hátrány is származhat belőle!

Mai világunkban szinte évről évre változnak a trendek, ez alól a fitnesz edzés sem kivétel. A folyamatos megújulás alatt edzésmódszereket, új elméleteket, funkcionális eszközöket, erősítő gépeket, berendezéseket értek. Az átlagember számára ez a folyamatos változás és az egyre sokasodó edzésmódszerek lehetősége zavart kelthet. Pl: Jelenleg az erősítő gépek mellett crossfitt,kettlebell,köredzés jellegű órák különböző funkcionális eszközökkel,TRX,G-flex,Crosscore,Pilates,Streching,Jóga és még sorolhatnám a további edzésmódszereket, amelyek közül választhatunk. Sok esetben egy kezdő sportolni vágyó nem tudja eldönteni mit válasszon,mivel nem ismeri az adott edzéstípusokat,a hagyományos erősítő (konditermi) edzésen kívül.

Tehát, ha az edzőtermi súlyzós edzéseinket szeretnénk kombinálni esetleg kiváltani más edzésmódszerrel célszerű olyan irányba haladni amellyel, magasabb szintre tudjuk fejleszteni kondicionális illetve koordinációs képességeinket. Erre megfelelőek lehetnek a fent említett edzésmódszerek.

A hamarosan megnyitásra kerülő funkcionális edzőtermünkben, számos új hatékony edzéseszköz lesz elérhető az átlagemberek, versenysportolók számára a mai fitnesz trendeknek megfelelően, hogy még változatosabb, hatékonyabb és preventívebb edzést tudjunk végrehajtani, mindezt magas minőségben.

Az új edzéseszközök bemutatása, jellemzői a következő 2. részben kerül sorra.

Nagy Richárd- Személyi edző

SPEEDFIT
Fitnesz mindenkinek!