Ha bármikor egy olyan termékbe botlasz, ami gyanúsan jó és túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg tényleg gyanús, és valóban nem is igaz.

Mielőtt gyanús „szuper” fogyitermékekre vagy szolgáltatásra áldoznál, mindig érdemes átgondolnod a következőket, nehogy csak utólag legyél okos:

1. „X termékkel lefogyhatsz mozgás és diéta nélkül”

Nézzünk szembe a valósággal! (Minél hamarabb megteszed ezt, annál gyorsabban érhetsz el valós eredményeket.) A tartós fogyás erőfeszítést, energiát és időt igényel. Nincsenek kiskapuk és rövidebb utak. Ha van rengeteg ablakon kidobható pénzed és még több türelmed, akkor csak a remény kedvéért persze kipróbálhatsz minden olyan terméket, ami csodaszerű eredményeket ígér mindenféle erőfeszítés nélkül, de ha mélyen magadba nézel, te is tudod, hogy nincs ilyen és csak egy csodára vágysz.

2. „Gyors fogyás. Akár 10 kiló egy hét alatt!”

Szeretnéd formába rázni magad a jövő heti osztálytalálkozódra? Vagy nyakadon a nyár, és jó lenne strandra menni, és szeretnéd, ha irigyelnének? És ehhez le kéne adnod hirtelen 10-15 kilót?

Nos, olyan termék – ahogy azt eddig is említettem – ami gyorsan, hatékonyan és biztonságosan lefogyaszt, egyszerűen nem létezik. Ahhoz, hogy tartós legyen a fogyás, elsősorban a zsírfeleslegedet kell leadni. Ha kikötözlek egy fához és nem eszel semmit, ha csak folyadékon (pl. turmixokon, stb.) élsz, persze hogy fogyni fogsz. De súlyos árat fizetsz majd érte, ebben biztos lehetsz.

A tested valahonnan kiszedi belőled azt az energiát, amire szüksége van az életben maradáshoz, és szomorú vagy sem, először a nagy energiaigényű izmokat fogja leépíteni. Ahhoz, tehát, hogy tartós legyen a fogyás, zsírt kell fogynod, és ebből – megfelelő életmóddal – hetente fél-egy kilót tudsz leadni (extrém túlsúlynál talán kicsit többet is, de ha fontos az egészséged, én a helyedben én ennyivel számolnék). Ennyi az egészséges és tartható mérték. Sajnálom, ha ezzel elrontottam a napodat, de ez a szomorú valóság.

3. „Bármit ehetsz és még úgy is fogyni fogsz, ha az “X” terméket szeded közben!” 

A fogyás, de különösen a testzsír-csökkentés (ami végső soron a célod kell legyen) ésszerű étkezésen alapul. Nem koplaláson, nem zabáláson, hanem ésszerű mennyiségű, minőségű és összetételű ételválasztáson.

Ha a mozgásodhoz képest túl sok kalóriát viszel be, szedhetsz akármit, nem fogsz fogyni. Az egyetlen dolog, ami fogyni fog, ha ilyen terméket vásárolsz, az a pénztárcád.

4. „Tudományosan bizonyított, az orvosok ajánlásával!”

Láttam már olyan terméket, amiről csupa hazugságot állítottak. XY orvos fedezte fel, és az Egyesült Államokban már mindenki erről beszél, stb…

Ha bármi ilyenbe botlasz, a következő kérdéseket érdemes feltenned (és utána is járni):

  • Milyen módszerekkel folytatták le a kutatást, és hol található a bizonyíték?
  • Volt-e humán tesztelés vagy csak egereken/patkányokon tesztelték az anyagot?
  • Mekkora volt a mintavétel? 5 alanyon végezték a tesztelést vagy 5,000 alanyon?
  • A kutatási eredményeket publikálták-e bármilyen neves szakmai folyóiratban, és ha igen, melyikben?
  • Milyen orvos ajánlja? Általános orvos (pl. ilyen a körzeti orvosod)? Belgyógyász? Sebész? Kutató orvos? Bőrgyógyász? Milyen orvos? Létezik egyáltalán ez az orvos?

Ha ilyesmibe ütközöl, mindig nézz utána a részleteknek. Az OÉTI-nél egyébként érdeklődhetsz minden ilyen termék után (www.oeti.hu), sőt, mintát is leadhatsz náluk ezekből a termékekből. Keresd a kapcsolat / ügyfélszolgálat részt az oldalon a pontos címekért.

5. „Végre itt egy módszer, ami mindenkinél kivétel nélkül működik!”

Nem tudom te hogy vagy vele, de én személy szerint még nem láttam olyan ruhát, ami mindenkire jó lenne. A testzsír csökkentő „fogyókúrás” módszerek kicsit olyanok, mint a ruhák. Személyre kell szabni őket. Mindenkinek mások az egészségügyi körülményei, problémái és más az életstílusa is. A „mindenkinek jó” termékek biztosan nem működnek mindenkinél.

Összegzésképpen csak a lényeg, nincs csodaszer.

A fogyás képlete egyszerű: Ésszerű étkezés + Egészséges testedzés = Tartós eredmény

SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!

Forrás : www.nana.hi

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.