Fitnesztermünk mindig nyitott az innovációra. Tavaly ősszel gazdagítottuk központunkat egy új funkcionális teremmel és modern sporteszközökkel. Ezzel lehetőséget teremtve a funkcionális, a saját testsúlyos, a csoportos edzéseknek és az olimpiai súlyemelésnek. Januártól pedig edzői képzéseknek, workshopoknak (továbbképzés) is helyet biztosít az új terem.

Január 24-én 17 fő részvételével megrendeztük az „Izomláncok mozgásban” című képzést Takács Kinga előadásában edzők részére, amelyen saját edzőink közül négyen vettek részt (Takács Tímea, Nagy Richárd, Horváth Szabolcs és Nagy Melinda), ezen felül érkeztek többen Budapestről, Mosonmagyaróvárról és Veszprémről is.

Takács Kinga hazánk egyik legfelkészültebb és naprakészebb személyi és erőnléti edzője, aki rengeteg sportolóval és sportoló emberrel foglalkozik nap, mint nap. Oktatóként már régóta a pályán van (TRX, Trigger Point, plyometria és Boot Camp tanfolyamok), évek óta óraadó tanárként is dolgozik a Testnevelési Egyetemen, jelenleg pedig a legújabb nemzetközi továbbképzéseinek tapasztalatát adja át egynapos tanfolyamok formájában.

A 8 órás kurzus alatt a résztvevők elsajátítottak olyan nyújtási technikákat, melynél az edző manuális kezelést, elasztikus hevedereket és speciális masszázs eszközöket (SMR, vagyis önmasszázs henger) használ a kliens mobilitásának növelésére. Testünk mozgatórendszerére (izmok, inak, azokat körülvevő izompólya) hatással vannak a naponta ismétlődő mozgások (pl: autóvezetés, számítógép előtt ülés, stb.), a folyadékbevitel és a táplálkozás minősége, a sérülések és a környezet. Segítségével a kezelt felületek vérkeringése javul, az ízületek mozgástartománya növekszik, az anyagcsere maradványok elszállítása felgyorsul, csökkenti a fájdalmat az izomban, ízületben és fellazítja a letapadásokat az ízületi tokban és a kötőszövet más területein.

A nyújtási technikákon túl a jelenlévők betekinthettek az edzéstervezés legmodernebb módszereibe. Ennek birtokában megtanultak hatékony, háromsíkú edzésprogramot tervezni az hobbisportolóktól kezdve az élsportolók számára is.

Problémát jelent számodra az edzés közbeni gyakorlatok helyes kivitelezése (pl. mélyguggolás), feszülést érzel egyes testrészeknél a mindennapok során (pl. derék, nyak stb.)? Az edzés előtti bemelegítést vagy edzés utáni nyújtást szeretnéd hatékonyabbá tenni?

Amennyiben magadra ismertél, akkor keresd bátran ebben a témakörben járatos edzőinket, akik biztos, hogy a segítségedre lesznek.


Írta:

Nagy Melinda

személyi edző, TRX trainer

SPEEDFIT

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.