Mindig azoknak a vendégeknek van a legnehezebb dolga, aki kezdőként próbál ellavírozni a stúdió által nyújtott lehetőségek között!

Valamelyik erőfejlesztő gépet válasszam vagy cardió gépet esetleg a funkcionális terembe nézzek be?

A legegyszerűbb, ha ilyenkor megkerestek egy edzőt tanácsadási időpontban,de ha ezt a lehetőséget még sem szeretnétek választani, erre az esetre bemutatok egy eszközt, ami segít nektek abban ,hogy elérjétek a kitűzött célotokat!

Kinek ajánlom?

Legyél kezdő vagy haladó, duci vagy sovány, hobby vagy élsportoló, teljesen mindegy mi a célod a mozgással fogyás, erősödés,izmosodás ,bármi, ezzel az eszközzel megtalálod a számításod! A technika gyorsan elsajátítható, kicsi a sérülés kockázata és nagyon változatos gyakorlatokat lehet vele kivitelezni.

Mivel viszonylag könnyű magas intenzitással dolgozni vele, javasolnám, hogy szépen fokozatosan kezdjük el a munkát és a terhelés mértékét ésszerűen fokozzuk. Ha túlsúlyos vagy az sem akadály, ha a kardiógépeket nem érzed kihívásnak, remek teljes testet igénybe vevő intervall edzést tudsz vele összerakni, ami a zsírégetés szempontjából a leghasznosabb!

Ha már haladóbb szinten vagy, akkor is megtalálod a számításodat. Remek gyakorlatokat lehet kivitelezni egyedül, de csinálhatjátok edzőpartnereddel felváltva, segítve egymásnak az idő mérésében vagy a szabályos kivitelezés tartásában, esetleg csak jó látni a másikat is szenvedni egy kicsit! :D

Mit fejleszthetek a Rope kötél használatával?

A kötél használatával remekül lehet fejleszteni az erő-állóképességet, szív és érrendszert, a törzs izmokat, vállakat, karokat, hát izmait, igazából az egész testünket. A mi fantáziánk határai döntik el milyen edzést rakunk össze.

Köteles variációk:

A mozdulatot többféleképpen variálhatod. Váltott hullám, ellentétes karmozgással végezd a kötél mozgatását vagy párhuzamos hullámok egyszerre mozgatva a karokat. A kéztartással is lehet színesíteni a gyakorlatokat. Felülről ráfogva vagy alulról, úgynevezett kalapácsfogást is tudunk alkalmazni.

A mozgás nagyon egyszerű, fogd meg erősen a nem rögzített végét a kötélnek, állj vállszélességnél kicsit szélesebb terpeszbe, törzs egyenes, has feszes (nagyon fontos a derék helyzete miatt) láb a térdeknél enyhén rogyasztva. Kezd el a kötelet mozgatni, szép kis hullámokat generálva. Minél intenzívebben végzed a gyakorlatot, annál több hullám lesz a kötélen.

Ha még jobban szeretnéd színesíteni a Rope kötél gyakorlatait, használd jobban a lábakat. A kötél használata közben alkalmazni tudunk, guggolást, kitörés, ugrálást, instabil eszközöket.

Ezt a remek eszközt megtaláljátok a Speedfit funkcionális termében! Ha kérdésetek van, keressetek meg bátran!

Edzésre fel!

Koczka Szabolcs

06305676041

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.