Ha belépünk egy jól felszerelt stúdióba, különféle sporteszközök tucatjait láthatjuk, melyek első ránézésre akár az edzés világában járatosabb embereket is megtéveszthetik, legalábbis ami szakszerű felhasználhatóságukat, kezelésüket illeti.

Az idősebb generációk tagjai bizonyára visszaemlékeznek azokra az időkre, amikor egy-egy edzőteremben a legszükségesebb súlyzókat , padokat és csigás berendezéseket kivéve más erő-, izom-és kondíciófejlesztő gépeket, tárgyakat nem nagyon lehetett látni. A régi „vaspumpálók” közül többen szkeptikusan fogadták az új változásokat, az idő múlásával ugyanakkor közülük is sokan rájöttek arra, hogy ezeknek az eszközöknek és gépeknek a rendszeres használatával még hatékonyabb edzésmunkát lehet végezni.

A fitnesz legújabb „ága” a funkcionális testedzés, amelynek szintén számos eszköze, módszere ismert. Mára nagy népszerűségnek örvendenek a különféle felfüggesztéses rendszerek( TRX,Crosscore), a saját testsúlyos edzésen alapuló tréningek(boot camp), vagy éppen azok az edzésformák, melyek „keverik” a különböző eszközöket, ezzel állítva kihívás elé a sportolókat( Spartan Fighter, Shockwave, Crossfit).

Vitathatatlan tény, hogy azoknak, akik maximális eredményekre törekednek, minél többféle edzéslehetőséggel ajánlatos megismerkedni, mert így tudják kiválasztani a céljaiknak, lehetőségeiknek, személyiségüknek leginkább megfelelőt. Az is tény ugyanakkor, hogy bármelyik verziót is választják, biztos eredményeket csak alaposan megtervezett edzésmunkával fognak elérni, melyet kellő kitartással, hittel és türelemmel végeznek hétről hétre, hónapról hónapra éveken át.

Írta:Bögi Viktor

SPEEDFIT
Fitnesz mindenkinek

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.