Nagyban zajlik a Vizes Világbajnokság (FINA), és nyakunkon az Ifjúsági Olimpia (EYOF). A legtöbben ilyenkor letelepszenek a TV elé, vagy szabadtéri kivetítők elé, és persze nem maradhat el a szurkolást kísérő nassolás. De mit tegyünk, ha épp tengerparti nyaralás előtt állunk, és nem akarjuk, hogy az addigi munka, amit belefektettünk abba, hogy tökéletesen nézzünk ki a strandon, ne vesszen kárba a mérkőzések közbeni ételbűnözések miatt?

Nem kell felhagyni a közvetítések közbeni nassolással, hiszen sokszor csak így lehet túlélni egy-egy izgalmas pillanatot. Na de, mit kell tenned? Egyszerűen felejtsd el a paprikás chipset, a különböző feltétű pizzákat, a csokit, csak hogy párat mondjak a főbűnök közül, hiszen van helyettük jó pár olyan „rágcsa”, aminek fogyasztása után nem kell attól félni, hogy „na, lőttek a nyaraló alakomnak”. Nézzünk is meg pár példát.


Mit választhatnak azok, akik szeretnek mondjuk chipset ropogtatni? Nem kell nagy változás, elég ha a chips elé teszünk még egy szavacskát: almachips. Az alma magában is nagyon jó nassolni való, de ha valaki a ropogtatós falatokat részesíti előnyben, annak kitűnő választás a szárított verzió. Te magad otthon is egyszerűen előkészítheted, de a boltban is megvásárolható.
Ha már itt vagyunk a gyümölcsfronton, és akad olyan, aki hanyagolná a szárított fajtát, annak máris tudom ajánlani az aszalt gyümölcsöket. Édesek, rostokban gazdagok, laktatóak és természetesen egészségesek. Mi a kedvenc gyümölcsöd? Barack? Szilva? Füge? Más? Aszalásra fel! Egyébként akár a müzlidet is megspékelheted egy kis gyümölccsel, keverd össze natúr joghurttal, és már kész is a következő finomság! Pofon egyszerű, nem igaz?


De menjünk is tovább, hiszen nem csak gyümölcsből áll a világ! Szotyi, azaz a napraforgómag. Aki ezt szereti, fel se kell hagynia vele, csupán az egészségesebb, sózatlan, natúr változatot kell választania. Nem szereted a szotyit? Nem baj! Minden más magvat is nyugodtan fogyassz, csak figyelj oda arra, ami az előbb meg lett említve: natúr, sózatlan fajta! Földimogyoró? Pipa! Pisztácia? Pipa! Vegyes válogatás? Diákcsemege! Ki ne ismerné? A legkisebb sarki boltban is kapható, és nem is őrjítő áron.
Maradjunk kicsit még a ropogtatásnál. Vannak akik a különböző ízesítésű kekszekre esküdnek. No para! Nekik se kell feladni a vágyaikat, csak nekik is jól kell választani. Mit jelent ez? Azt, hogy vannak kalóriaszegény, teljes kiőrlésű fajták. Ráadásul nem csak magában lehet fogyasztani ezt a csemegét, hanem akár lekvárba mártogatva, túróval, de az ínyencek akár kipróbálhatják kőrözöttel is, sőt ha már említettem a túrót és az ínyencséget, bátran tudom ajánlani a kekszeket akár fűszeres túróval is, nem bánja meg, aki kipróbálja, ezt garantálhatom!


Ez mind szép és jó, amik fenn le lettek írva, de mi van akkor, ha valaki nem a rágcsálás híve, de mégsem bírja ki az izgalmakat, anélkül hogy valamit fogyasztana? Mit is ajánlhatnék? Nagy divat ma a smoothie, de hívjuk csak simán a normális ember nyelvén: turmix. Ma már bármit össze lehet turmixolni bármivel! Nem viccelek, tényleg! Gyümölcsöt gyümölccsel, gyümölcsöt zöldséggel, zöldséget zöldséggel. Válassz ki kettő-három tetszőleges dolgot, öntsd nyakon natúr joghurttal, akár kis tejjel, turmix bekapcs, és már kész is. Kicsit akár hűtőbe is beteheted fogyasztás előtt, így nem csak az idegeidet nyugtatja majd meg, de le is hűti a kedélyeket. :)
Ennyi jutott mára, de remélhetőleg elég tipp van a válogatáshoz.

Jó nassolást, jó szurkolást!

SPEEDFIT
Fitnesz Mindenkinek

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.