TRX

A TRX mozaikszó a Totalbody Resistance Exercise, magyarul teljes testtel végzett ellenállásos edzés rövidítése, melyről elmondható, hogy napjainkban már a funkcionális edzés egyik alapeszközévé vált, és jelen van az élsportban, ill. a rehabilitációban is.

Különböző fittségi szinten lévő emberek számára egyaránt használható, a teljesen kezdőtől a haladóig, kortól függetlenül.

Teljes értékű edzést tesz lehetővé, melynél az ellenállást a saját testsúly biztosítja, miközben az intenzitást a test talajjal bezárt szöge, ill. a stabilitás adja.

A TRX edzés kiválóan ötvözhető súlyzós edzéssel és más eszközökkel.

Alkalmas, ill. használatával fejleszthető:

  • Core izmok stabilitása                                                
  • Prevenció
  • Erősítés
  • Állóképesség
  • Koordináció
  • Mobilizáció
  • Rehabilitáció
  • Nyújtás, hajlékonyság 

Húzódzkodás

A húzódzkodás egy olyan alapgyakorlat, amely nem maradhat ki az edzésből, és amelynek számos formája, változata létezik. A TRX állvány a függőleges verziókat, de TRX eszköz segítségével a vízszintesen történő változatát is lehetővé teszi. Kezdők számára segít a húzódzkodás elsajátításában egy zsámoly és egy gumikötél, melyet az állványra erősítve és abba a térdet beakasztva nyújt támogatást.

Húzódzkodás széles fogással

Elsősorban a széles hátizmok fejlesztésére alkalmas.

A fogástávolság ennél a változatnál kb. 30 cm-rel szélesebb a vállszélesnél. Fontos, hogy mozgás közben a könyöködet feszítsd hátra és zárd a lapockákat. Enyhén homorú testtartással húzd fel magad az állad magasságáig. A felső ponton tartsd meg magad egy pillanatra, préseld a lapockákat és koncentrálj a csúcsösszehúzódásra, majd lassan ereszd le magad kiinduló helyzetbe. Vállproblémákkal a mellhez történő húzódzkodás ajánlott, a nyakhoz történő húzódzkodás kerülendő.

Húzódzkodás szűk fogással


Alkalmas a bicepsz tömegének növelésére.

gyakorlatnál terhelést kap a hát, a karhajlító, az alkar és a vállöv izmai is.  A TRX állvány a szűk, alsó fogású húzódzkodást teszi lehetővé. Ennél a 

Ennél a változatnál a tenyerek feléd néznek és a fogásszélesség nem szélesebb a vállszélesnél. Enyhén homorú testtartással, a bicepsz segítségével húzd fel magad annyira, hogy az áll a rúd fölé kerüljön. A felső ponton tarts meg egy pillanatra és koncentrálj a maximális összehúzódásra. A negatív szakaszt lassan, kontrolláltan végezd.  

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.