I.Spártai Vitamin Neon Fitness Party

SPEEDFIT | 2016.10.24 8:24

- élmények, benyomások a nagyszabású győri sportrendezvényről

Győr legszínesebb sporteseményeként hallhattunk, értesülhettünk a 2016. október 15-én megrendezett I. Spártai Vitamin Neon Fitness Partyról.

A jellemzés valóban helytálló, hiszen számos mozgásprogramban tehette próbára magát minden résztvevő. A rendezvény Rubint Réka 60 perces alakreform edzésével vette kezdetét, ahol mindenki megérezhette egyes izomcsoportjai állóképességének, és erejének a tűréshatárát. Külső szemlélőként is feltűnő volt, hogy a gyakorlatok kivitelezése mekkora erőfeszítést igényel. Ezt követően egy sokkal dinamikusabb program vette kezdetét, mégpedig a zumba. Ennek segítségével a kifárasztott izomcsoportok statikus megterhelés után egy kicsit aktívabban, könnyed latinos légkörben kerültek átmozgatásra, ötvözve a tánc és a kardio edzés sajátosságait. Az esemény záró akkordja, akárcsak egy jó edzésé is, a nyújtás volt. A gondosan összeállított stretching gyakorlatok segítségével rögtön érezhette mindenki, hogy mit is jelentett az elmúlt néhány óra megterhelése.


Pozitív élmény volt, hogy ilyen nagyszámú érdeklődővel találkozhattunk, és ezt nem kizárólagosan a mozgásra értelmezve, sokkal inkább komplexen az egészséges táplálkozásra, életmódra, oktatásra. Minden kiállító standjánál kíváncsi résztvevők váltották egymást, hogy még több ismeretet szerezzenek az adott szervezet tevékenységéről, kínálatáról. Így volt ez a Speedfit pultjánál is, ahol három edző várta a kedves érdeklődők sokaságát. Célunk volt felhívni a figyelmet arra, hogy a testmozgásnak az ősz beköszöntével sem kell abbamaradnia, inkább az edzés helyszínét próbáljuk szabadtérről fedettre változtatni. Azért, hogy a megkereséseket mi is meghálálhassuk, nyereménysorsolást rendeztünk, mely során kulacs, törölköző és számos sportoláshoz szükséges kellék talált gazdára. Az egész esemény jó hangulatban, aktívan telt, a programok szinte szünet nélkül váltották egymást. Sokan szentelték ennek a szombat délutánjukat, és a csillogó szemekből ítélve, nem is bánták meg. A rendezvény részt vevői között megtalálható volt az egészen kicsiktől a senior korosztályig mindenki. Ezzel megadva az esemény tételmondatát: a testmozgást nem lehet elég korán elkezdeni és nem lehet elég későn abbahagyni.

Szabó Viktória

gyógytornász