Tapasztald meg az edzés újszerű formáját, hogy hogyan emeld fel a pulzusodat és hogyan erősíts és égess kalóriát egyszerre. Ez a különböző súlyban (4, 6, 8, 10, 12 kg) kapható eszköz lehet a segítségedre. A VIPR nevét egy mozaikszó alkotja, mint a vitalitás (Vitality), a  teljesítmény (Performance) és az újrakondicionálás (Recondicioning). Ez a teljes testet megmozgató edzéstípus folyamatos mozgásokat használ súllyal, hogy növelje az erőt, a fittséget, mobilitást és az állóképességet.

A VIPR koncepciója a szabad mozgás, vagyis nem meghatározott útvonalon történő gyakorlatok alkalmazása. Michol Dalcourt az eszköz feltalálóját a mezőgazdaságban dolgozó fiatalok inspirálták, akik a mindennapi munkájuk révén erősebbé váltak, mint a többi társuk, akik csak sportoltak. Olyan eszközt szeretett volna alkotni, amely segítségével még céltudatosabb és hatékonyabb gyakorlatokat és edzéseket lehet összeállítni. Szükségét érezte, hogy olyan célokat határozzunk meg, amely minden gyakorlat mögött ott van. Gondoljunk csak a mindennapi teendőinkre, amikor bevásárlószatyrot cipelünk, sportolunk vagy épp nehéz tárgyakat esetleg gyerek(ek)et emelünk.

Sajnos,  az edzőtermekben a legtöbb mozgás és gyakorlat elkerüli a valós célokat. A napi mozgásainkat tekintve tárgyakat emelünk, egyik helyről a másikra húzunk át dolgokat vagy elfordulunk, hogy elérjünk céljainkat. Az izolált gyakorlatok a való életben (hétköznapokban) ezért nem léteznek, fárasztóak és nem hatékonyak hosszú távon. Ettől függetlenül testünknek meg kell tanulnia megfelelő sorrendben bekapcsolni az izmokat, így egyes izolált gyakorlatok elengedhetetlenek a tanulás folyamatában.

A ViPR mozgásanyaga határtalan, minden fittségi szintnek lehet kihívást találni. A gyakorlatok felosztása szerint lehet: cipelő, toló, húzó, emelő, dobó, forgató vagy gurító. Az eszköz minőségének köszönhetően egyaránt lehet beltéren vagy kültéren használni. Az edzések bármely részébe (bemelegítés, mobilizás, erősítés stb.) beilleszthető. A gyakorlatok eredményességét az adja, hogy a teljes testet bekapcsolja, integrálja a mozgások során, mintha egy egységként működne. Ezek az összekapcsolt mozgások hihetetlenül hatékonyak és eredményt hoznak, amikor súllyal kapcsoljuk össze.

Segítségével fokozni tudjuk a mobilitásunkat, ügyességünket, fejleszteni az egyensúlyunkat, a koordinációnkat, és végül a stabilitásunk, az erőnk és a teljesítőképességünk is növekedni fog.

Amennyiben felkeltettem érdeklődésedet és szeretnéd kipróbálni az eszközt, keress bátran!

Skrihár-Nagy Melinda
személyi edző, TRX és ViPR trainer
+36202100238


Forrás:

http://www.viprfit.com/ViPRdefined/WhatisViPR.aspx

http://www.viprfit.com/Trainer/ViPRexerciselibrary/Articles.aspx


Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.