Carnipure L-karnitin hamarosan kapható a győri SPEEDFIT-ben!

SPEEDFIT | 2016.11.03 15:56

Hamarosan új termék érkezik Hozzánk! Tudj meg róla többet Nagy Péter cikkéből.

Carnipure a legnépszerűbb, legjobb minőségű L-karnitin a piacon. A világ egyik vezető gyógyszerészeti és egészségügyi kutatólaborjában fejlesztették ki.  Ennek a terméknek a legmagasabb az L-karnitin koncentrációja.

Az L-karnitin szervezetünkre gyakorolt hatását már 40 éve tanulmányozzák a természet- és sporttudomány területén.

Az L-karnitin a legnépszerűbb táplálék kiegészítők közé tartozik. Elsősorban zsírégetőként ismert, pedig a zsíranyagcserében betöltött szerepén kívül rengeteg más hasznos tulajdonsága van.

Az L-karnitint az energia szállítójaként is nevezhetjük, hiszen legfontosabb szerepe, hogy a hosszú szénláncú zsírsavakat átvigye az izomsejtek falán, a mitokondriumon keresztül. Az izomsejt belsejében ezek a zsírsavak elégnek, így energia szabadul fel, melyre a szervezetnek szüksége van. Ezt az égési folyamatot β-oxidációnak nevezik, mely már nem függ az L-karnitintól. Viszont az L-karnitin nélkül a zsírsavak nem kerülnének el arra a helyre, ahol energiává alakulhatnak, ezért szerepe igen jelentős. Az L-karnitin egy olyan természetes anyag, melyet az emberi szervezetben és az állati, illetve növényi táplálékokban egyaránt megtalálunk. Az emberi szervezetben általában 20-25 gramm mennyiségben fordul elő.

Legnagyobb mennyiségben az állati eredetű táplálékokban találkozhatunk az L-karnitinnal. A vörös húsok, mint például a birka, a kecske, a juh és a sertés L-karnitin-tartalma a legmagasabb. Kilogrammonként körülbelül 21-30 grammot tartalmaznak ebből az anyagból. A fehér húsokban ezzel szemben mindössze körülbelül 0,1 grammot találhatunk. A növényi eredetű táplálékokban ennél még kevesebb van: maximum 0,03 gramm mennyiségben tartalmaznak L-karnitint.

Edzés előtt kb. fél órával, éhgyomorra alkalmazva az L-karnitin segít a zsírégetésben, javítja az állóképességet és késlelteti a fáradtságérzet kialakulását.Javítja az izmok oxigénellátását és segít megakadályozni a tejsav felhalmozódását.

Hasznos azonban edzés után vagy a pihenő szakaszokban is fogyasztani, hiszen a karnitin egyik kevésbé ismert, mégis nagyon jó tulajdonsága, hogy segít a regenerálódásban, mérsékelni tudja az izmok mikro sérüléseit és hatékony az izomláz csökkentésében. Mindemellett antikatabolikus hatású, tehát védi az izomfehérjéket a leépüléstől és a glikogénraktárakat is megóvja.

A táplálék kiegészítő használata nem ment fel az egészséges táplálkozás alól, hiszen mindössze a fejlődésed 5 %-ért felelős, mégis érdemes, ahogy a neve is mondja, kiegészítőként használni!

Alkalmazd körültekintően, ne légy rest kérdezni! Megalapozott körültekintés és tudás nélküli használat az egészséged rovására is mehet!

Céljaid eléréséhez, kérj edzői tanácsot és segítséget!

Sportbaráti Üdvözlettel:
Nagy Péter
Testnevelő és Személyi Edző