Fejben dől el minden! Te képes vagy legyőzni önmagad?

SPEEDFIT | 2017.02.20 10:23

Az egészséges életmód és a mozgás iránti igény napjainkban egyre jobban foglalkoztatja az embereket. De milyen is a megfelelő edzőterem?

Papy Gabriella vendégemmel többek között erről beszélgettem, valamint, hogy ő hogyan győzte le önmagát.

Gabi emailben kereste meg a Speedfit Stúdiót, hogy segítséget kérjen az életmódváltáshoz. Beszélgetésünkből kiderült, hogy azelőtt sosem járt még edzőteremben, így kissé félt az első alkalomtól. Aggódott, mert nem szeretett volna kitűnni a tömegből. Fejében olyan képek éltek, ahol izmos férfiak és csinos nők edzenek. Hogyan illik bele ebbe a képbe? Hogyan fogja jól érezni magát egy ilyen környezetben?

Vendégem kellemesen csalódott, hiszen stúdiónkba sok hozzá hasonló középkorú hölgy jár, akiknek az a céljuk, hogy egészségesebben éljenek. Családias légkör és segítőkész csapat fogadta.

A továbbiakban az ő történetét és tapasztalatait olvashatjátok.

1. Mióta edzel a Speedfit Fitness Stúdióban?

2016. július 15.-től.

2. Mi volt a három legfontosabb dolog számodra, ami miatt a Speedfit Fitness Stúdió mellett döntöttél?

 1. Azonnal válaszoltak az e-mailemre, amikor megkerestem őket. 2. Nagyon profi csapattal találkoztam. 3. A személyi edzőm Turiczki Noémi személye volt a végső döntésem meghozatalában.

3. Ha tudnád, hogy a Speedfit Fitness Stúdió ötletládájába bedobott gondolataid valóra válnának, mi lenne az a három dolog, aminek a megvalósulása még inkább támogathatna céljaid elérésébe? 

 1. kevésbé zajos környezet 2. tágasabb funkcionális terem

 4. Az elejétől kezdve igénybe veszed személyi edző segítségét?

 igen

 5. Mi motivált arra, hogy személyi edző segítségét kérd?

 Saját akaraterőm , hogy egyedül nekiálljak elfogyott. Tudtam, hogy segítségre van szükségem.

 6. Egy egytől tízig terjedő skálán mennyiben befolyásol a személyi edződ személyisége és szaktudása abban, hogy a Speedfit Fitness Stúdió tagja vagy, ha az 1 a semennyiben és a 10 azt jelenti, hogy miatta jársz éppen ebbe a fitness terembe edzeni?

 10. Maximálisan megbízom a szakértelmében. Végtelenül profi hozzáállása, kedves nyitott személyisége minden egyes alkalommal meggyőz arról, hogy jó kezekbe kerültem. Remélem, hogy a barátomnak is tudhatom ennyi idő után. 

 7. Ha megjelenítesz magad előtt egy képzeletbeli dobogót, ahol díjazod az első, a második és a harmadik helyezettet, mi lenne az a három dolog, ami miatt a Speedfit Fitness Stúdióba jársz edzeni? Mi állna az első, a második, ill. a harmadik helyen?

1. személyi edzőm 2. jól felszerelt terem 3. rugalmas nyitvatartási idő

8. Ha úgy látnád, hogy a legjobb barátodnak is segíthetne a rendszeres testmozgás, mit mondanál neki, mi lenne a legfőbb haszna abból, ha ő is eljárna a Speedfit Fitness Stúdióba edzeni?

Próbáltam elmondani több ismerősömnek, hogy hogyan működik ez az edzésforma és miért jó így mozogni. De leginkább a "sikereimet" látva kezdtek el érdeklődni a fitness terem  és személyi edzés iránt. Szerencsére volt olyan, akit sikerült rábeszélni. A legfontosabb érvem mindig az, hogy sokkal jobban érzem magam a bőrömben és a grátisz pedig a 10 kilós fogyás. Leginkább azt hiszem, ezzel győzöm meg a hitetlenkedőket.

9. Tegyük fel, hogy ezt a kérdést a hozzád legközelebb álló személyhez intézhetjük; vajon mit mondana arról, hogy az állandó elfoglaltságaid mellett rendszeresen eljársz sportolni?

 A gyerekeim nem kis ámulattal és most már némi büszkeséggel is figyelik a kitartásomat és örömmel látják, hogy az anyukájuk jól érzi magát.

10. Ha egy életmód magazin felkérne, hogy írj egy cikket az eddigi munkádról, elért eredményeidről, a sport hatásáról a mindennapjaidra, mi lenne az az öt dolog, amit biztosan beleírnál?

 1. Fejben dől el minden! Az elhatározásnak kell megszületnie először, hogy változtatni akarjunk. 2. A célt csak kitartással lehet elérni, aki gyors változásban bízik, ne álljon neki. 3. A saját magunk legyőzése hihetetlen mértékben megnöveli az ember önbizalmát és ez kívülről is látszik. 4. Nagyon jó érzés nézni az olvadó kilókat.  5. Mindezek egy hatalmas lelki békéhez vezetnek, amivel, sokkal könnyebb a mindennapi gondokkal szembenézni.

11. És ha ugyanez a magazin címlapfotót közölne rólad, mi lenne a jelmondat, amit szívesen olvasnál a fotód mellett? 

 Legyőzte saját korlátait! 

 

Köszönöm Gabinak, hogy válaszolt a kérdéseimre és remélem még sok nevetéssel teli, jó hangulatú edzést tudhatunk magunk mögött. Büszke vagyok rá, hogy ilyen kitartó. Az eredményei magukért beszélnek. DE még nincs vége! 

 

Turiczki Noémi

Személyi edző