Egylábas guggolásból felugrások TRX-szel

SPEEDFIT | 2019.02.04 6:52

Kiváló pliometrikus gyakorlat, mellyel erőt, robbanékonyságot, gyorsaságot fejleszthetsz. Amennyiben rendszeresen beiktatod edzésrutinodba, alsótested izmainak feszessége is nagymértékben javulni fog.

Használt izomcsoportok:

Elsődlegesen a combfeszítők, combhajlítók, a farizmok, csípőizmok.
Másodlagosan a gerincmerevítő izmok, hasizmok,váll-, hát- és karizmok.

Helyes kivitelezés:

Kiinduló helyzet:  Állj kis terpeszben, a lábfejed, térded előre nézzen. A TRX marokrészét fogd  meg keményen, karjaid félig hajlított helyzetben legyenek. A teljes tested legyen megfeszítve. A hátad maradjon egyenes.
Az egyik lábad emeld ki előre.

Végrehajtás: A mozdulat hasonló a normál guggolásból történő felugráshoz: a térd hajlításával, feszes és egyenes háttal, a csípőt hátra és lefelé engedve „le kell ülnöd”. Fontos, hogy nem szimplán „csak leülsz”, hanem kontrolláltan, a célizmokat végig tudatosan feszítve ereszkedsz le. A kellő mélységet elérve egy másodpercre elernyeszted a csípőizmokat, majd a talajon hagyott láb segítségével feszítsd meg a farizmaidat, hasizmokat , és ugorj fel!A kinyújtott lábadat próbáld meg végig ugyanabban a pozícióban tartani. A talajra érkezés ruganyosan, az izületek és izmok nagyfokú stabilizációja mellett történik.

A helyes légzéstechnika: amikor leguggolsz, beszívod, amikor felugrasz, kifújod a levegőt.

Jó edzést!

Bögi Viktor

SPEEDFIT Fitnesz Mindenkinek!