Izomtömegünk mennyisége csökken, zsírpárnáink mérete nő, testi teljesítőképességünk fokozatosan romlik. Ezeket a természetes folyamatokat kiválóan kompenzálhatjuk rendszeres testedzés, tudatos táplálkozás és kellő regenerálódás kombinációjával.

A fitneszstúdiókba ma már egyre gyakrabban ellátogatnak a 40 év fölötti korosztály tagjai, akik az aktív sportolást a több éves kihagyás, a gyermekek felnevelésével , sok munkával eltöltött évek után szeretnék ismét elkezdeni. Első lépésben ajánlatos szakorvos segítségével felmérni általános egészségi állapotukat. Amennyiben „zöld utat kaptak”, ki kell hogy válasszák a számukra ideális testedzési formát.

A lehetőségek tárháza széles, ugyanakkor biztos, hogy a legjobb eredményeket izomerősítő-formázó gyakorlatok és aerob edzés párosításával érhetik el. Ne feledkezzenek meg lazító-és nyújtó gyakorlatok végzéséről sem!

Tartsák szem előtt a fokozatosságot, és végezzenek aktuális kondicionális képességeikhez igazodó testedzést! Erősítés, izomformázás esetén jó szívvel ajánlom biomechanikus gépek használatát, amelyek kímélik az ízületeket, inakat, arányos terhelést biztosítanak, kezelésük egyszerű és könnyen elsajátítható. Kiváló lehetőséget nyújtanak a funkcionális testedzés eszközei, így például a TRX-edzések is! Az aerob gyakorlatokból ( kocogás, evezés, kerékpározás) heti két-három 20-30 perces szakasz teljesítése sokat segít az állóképesség növelésében és a zsírégetés fokozásában.


Bögi Viktor-személyi edző

Speedfit – Fitnessz Mindenkinek!


Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.