Az alkalmanként sportolóknak, a hetente többször rendszeresen sporttevékenységet végzőknek és a versenyszerűen sportolóknak egyaránt az egészséges táplálkozás alapszabályait kell követniük. Fontos a változatosság, mértékletesség, a megfelelő fehérje / zsír / szénhidrát arány megtartása, a vitaminok és ásványi anyagok bevitele és az energiaegyensúly, nagy figyelmet kell fordítani a folyadékpótlásra, a szénhidrát ellátottságra és a regenerációfokozásra.

 

A jó teljesítmény elérésének egyik feltétele az ideális testösszetétel (megfelelő izomzat és zsírarány) kialakítása, amelyhez elengedhetetlen az edzésmunkához igazított tápanyagbevitel és folyadékfogyasztás. A rosszul összeállított étrend rontja a teljesítményt, a megfelelő étrend hozzájárul a teljesítmény javulásához

 

Ha szeretnéd megtudni, hogy milyen hibákat követsz el táplálkozásod során, szeretnél eligazodni az élelmiszerek és tápanyagok világában, szeretnél ismereteket szerezni, útmutatást kapni a helyes étrend és étkezési szokások kialakításával kapcsolatban, és ha a táplálkozást egészségmegőrző tényezőnek tekinted, akkor nem árt, ha ismeretszinten tudatában vagy néhány alapfogalomnak.

 

 

Mennyi energiára van szükséged?

 

Alapanyagcsere

Az az energiamennyiség, amely 24 órás fekvő, nyugalmi állapotban szükséges a szervezet működéséhez. Gyakorlatilag ez az az energia, ami az életben maradáshoz kell (szervek, szövetek energiaellátása), mennyiségét a testtömeg, testmagasság, nem, kor, izomtömeg, stb. befolyásolja, meghatározza.

 

Valós napi energiaszükséglet

Mivel az egész napot jó eséllyel nem töltöd háton fekve, nyugalmi állapotban, hanem különböző feladataid vannak, amelyek plusz energiát igényelnek, ezért az alapanyagcserénél jóval több energiára lesz szükséged. Ennek mennyiségét meghatározza egyrészt az alapanyagcseréd, másrészt a napi aktivitásod, és jellemzően a fizikai aktivitásod az, ami jelentősen növelni képes a valós energiaszükségletedet.

SPEEDFIT Fitnesz Mindenkinek!

 

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.