Közeleg a jó idő és vele együtt a strandszezon, sokan már egy sikeres tömegnövelés vége felé járnak. 

Ha a téli alapozó időszak tényleg jól sikerült számunkra, akkor izmaink nagyobbak, kerekebbek mint valaha. Azonban nem ez lesz az egyetlen látható változás testünkön. Általánosságban elmondható hogy ezen időszak után testizom és testzsír százalékunk is megnövekszik. Ennek következménye hogy izmaink ugyan nagyok , kevésbé erezettek, definiáltak. Most abban leszek segítségedre hogy (mindenféle táplálkozási és zsírégető tanács mentesen, ami elengedhetetlen fontosságú a tényleges szálkásításhoz.) egy gyakorlaton keresztül segítsek újra előcsalogatni a téli álomból hasizmaidat.

Római pad/ Római szék: Biztos vagyok benne hogy sokan ismeritek az eszközt,  minden edzőterem alapfelszereltségének a része. Talán azért is ilyen népszerű, mert kiváló hasizom erősítő. A gyakorlat alapvetően nem bonyolult, helyes kivitelezése azonban elég összetett.

Ismerkedjünk hát meg vele:

 

  • Az üléspozíció magától értetődő, fenék a lap részen, lábainkat beakasztjuk a szivacshengerekbe.
  • Kezeinket mellkas elött keresztezzük vagy tarkora tartással dolgozunk.
  • Fontos: hogy az állunk és a mellkasunk közé legalább 3 ujjunk beférjen, ne a fejünknél fogva húzzuk fel magunkat.
  • Hátra dőlünk, ha tudunk akar teljesen a támlára. Ha innét tudjuk kivitelezni a gyakorlatot az jó, hiszen itt is mint minden mozgásnál a teljes mozgástartományban végzett gyakorlat hozza a legjobb eredményeket.
  • Ebből a hátradőlt helyzetből megkezdjük a felülést folyamatos kilégzés mellett. Fontos: Nem egyenes háttal egyszerűen fellendülünk, hanem lassan a hasizmainkra koncentrálva összehúzódunk. Nagy segítségedre lesz ha azt az érzetet kelted magadban hogy a vállaidat a csípődhöz szeretnéd közelíteni. Ez lesz az a mozgáspálya ami az egyenes hasizmaidat igazán megdolgoztaja.
  • Érdemes a forgáspontot a derekunkba elképzelni és nem pedig a hátunkba.
  • Végpozició, teljesen felültünk, hasizmaink összehúzodtak.
  • Lassan, koncentráltan ereszkedünk hátra és belélegzünk.
  • Figyelj rá hogy a gyakorlat közben soha ne homoríts.

 

Ez a gyakorlat ebben a formában kivitelezve egy jó diéta és kardió edzés mellet egészen biztos hogy a segítségedre lesz, hogy a maximumot hozd ki a hasizmaidból. Ha a leírtak alapján csinálod, azt ajánlom, végezz 4×15,20 ismétlést, amikor ezt már szabályosan el tudod végezni érdemesebb plusz súllyal megpróbálni a gyakorlatot mint az ismétlésszámon növelni.

Ha szívesen kipróbálnád a gyakorlatot esetleg eleinte segítséggel, keress bátran a SPEEDFITben.

 

Gallai Róbert

Személyi edző.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.