Kétféle hiperhajlítót különböztetünk meg, egyik az úgynevezett ferde a másik a vízszintes pad. Kettőjük között formabéli különbségeket találunk, funkcionálisan viszont azonosak.

 A gyakorlat elsősorban a gerincmerevítő vagy másnéven a törzsegyenesítő izmokra koncentrálódik, de közvetetten hat a far illetve combhajlító izmokra is. Ahhoz, hogy a terhelést mégis a hát/törzs szakasz élvezhesse, fontos odafigyelnünk pár dologra. 

Gyakorlatvégzés:

 Miután elhelyezkedtünk a padon, figyeljünk rá hogy lábainkat kinyújtjuk és a lábtartó szivacsba nyomjuk, így biztosítva hogy ne vegyék le hátunkról a terhelést. Csípő és ágyéki rész lelóg a támláról.

 Karjainkat magunk elött keresztezzük, vagy a tarkón  összekulcsoljuk.

(Kezdésként próbáljuk mellkas elött keresztezéssel.)

 Ereszkedj előre, figyelj rá hogy a forgáspont ne a csípőd hanem az alsó gerinc szakasz legyen.

Amikor teljesen előre dőltél hátizmaid megnyúltak. Ez nevezzük a gyakorlat negatív szakaszának.

 Ebből a pozícióból fogunk felemelkedni addig amig testünk ki nem egyenesedik. Figyelve arra hogy a hátizmaink dolgozzanak. Lábaink törzsünk meg hosszabbítása. Ez lesz a pozitív szakasz.

 Ezt a gyakorlatot különösképpen lassan, koncentráltan végezzük, ha így teszünk nem lesz szükségünk plusz súlyra és igazán sok ismétlésre sem. Mivel a izmaink mind a két szakaszban ( pozitív és negatív) terhelés alatt leszne

 Ha további kérdésed van a gyakorlattal kapcsolatban, keress bátran.

Gallai Róbert

Személyi edző

SPEEDFIT

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.