AZ EDZÉS TÖBB, MINT AMI A TESTEDDEL TÖRTÉNIK - - PERSZE KÉTSÉG KÍVÜL JÓ LÁTNI AZ EREDMÉNYT

SPEEDFIT | 2017.05.01 8:28

Harmath Viktória vendégriportja vendégéről, Tringer Szilviáról

Szilvi személyében egy olyan hölgyet ismerhetünk meg, aki megtestesíti számomra az akaraterőt és a kitartást.

Szilvivel három éve kezdtük meg a közös munkát. A hölgyek többségével ellentétben, ő szerette volna növelni a testtömegét, célja az izmos, nőies külső elérése volt. Vékony testalkattal, számtalan alkalommal hallja az ember, hogy neki könnyű vagy épp kap olyan kritikát, amit a kritizáló személy cinizmussal fűszerezett poénnak szán. Annak, aki folyton ezt hallja, ki kell építeni a lelki izomzatát, vagy, ahogy Szilvi tette, a lelki- és a testi izomzatát.

A többévi közös munka során, ugyan mindig csak az edzőteremben találkoztunk, mégis rengeteg dolgon mentünk keresztül közösen. Őszintén mondhatom, hogy az ezekben az években megjelenő hullámvölgyek ellenére Szilvi motivációja mindig belülről, belőle jött. Elszántan és keményen dolgozott és dolgozik a mai napig is céljai elérésért – nem csak az edzőteremben, hanem élete minden területén. Ő a bizonyíték arra, hogy kis lépésekkel, ám nagy akaraterővel és egyenlő kitartással célt érhetünk. Amikor valaki Szilvire néz, az eredményt látja. Én látom azt a sok, tiszteletre méltó apró lépés, és azt az óriási utat, amit megtett ezért.

Olvassátok Szilvi sorait. Szeretettel ajánlom. 

Mondanál néhány szót magadról? Tényleg csak néhány mondatban, amit fontosnak tartasz.

Szilvinek hívnak, negyven éves vagyok, és egy élelmiszerboltot vezetek itt Győrben. Több mint húsz éve rendszeresen sportolok, annak ellenére, hogy sajnos nem vagyok teljesen egészséges. Tizenöt éve küzdök pajzsmirigy problémával. Az edzést az orvosom együttműködésével végzem, folyamatos kontroll alatt, őt rendszeresen tájékozatom. Így a kettő nem zárja ki egymást.

Mióta edzel a Speedfit Fitness Stúdióban?

2013. óta járok ide edzeni.

Mi volt a három legfontosabb dolog számodra, ami miatt a Speedfit Fitness Stúdió mellett döntöttél?

Elsősorban egy olyan termet kerestem, ami tágas és jól felszerelt. Ahol modern és biztonságos gépeken tudok edzeni, és nem utolsó sorban, ahol jól képzett szakemberek segítségét tudom igénybe venni céljaim eléréséhez. Így jutottam ide. :-)

Az elejétől kezdve igénybe veszed személyi edző segítségét?

Igen, az elejétől kezdve.

Ha megkérdezik tőled, hogy miben segít a személyi edző, akkor mit szoktál válaszolni?

Azt kell, hogy mondjam, nagy szerencsém volt, amikor a sors összehozott az edzőmmel. Nem volt könnyű dolga. :-) Mivel vékony testalkatú vagyok a tömegnövelés igazi kihívás a számomra. Erre irányzott edzésprogrammal, és étrend-tanácsokkal segítette a fejlődésem, és teszi ezt mind a mai napig. Nélküle nem sikerült volna.

Ha úgy látnád, hogy a legjobb barátodnak is segíthetne a rendszeres testmozgás, mit mondanál neki, mi lenne a legfőbb haszna abból, ha ő is eljárna a Speedfit Fitness Stúdióba edzeni?

Szeretek ide járni ezért bátran ajánlom az ismerőseimnek a termet. Személyes tapasztalatból mondhatom, hogy itt mindenki megtalálja a szükséges eszközöket és segítséget a céljai eléréséhez. Mottóm, hogy mindenkinek kell egy sport, mert a fizikális egészség mellett a lelket is karban tartja azzal, hogy kikapcsolódást, feltöltődést eredményez.

Gyakran hallod, hogy „neked könnyű, hisz vékony, ill. izmos vagy”. Talán eleinte felháborított. Mit gondolsz vagy mondasz ilyenkor? Mi a véleményed erről?

Valóban. Ez gyakran elhangzik, és mérges is szoktam lenni miatta, mert nem, nekem sem volt könnyű. Nehéz utat jártam be, amíg idáig eljutottam, attól függetlenül, hogy sok felesleges kilót tényleg nem kellett leküzdenem. De kemény munka áll mögöttem, és bizony még most is vannak nehéz perceim edzés közben.

Mennyi szabadidővel rendelkezel? Könnyen beilleszted az edzéseket a mindennapjaidba? 

A szabadidővel gyakran hadilábon állok. Néha komoly logisztika megszervezni, hogy minden beleférjen: napi teendők, munka, család és heti négy edzés. De eddig még mindig sikerült. :-)

Az már kiderült, hogy rengeteget dolgozol és fenntartasz egy családi házat is, ami – főleg a nagy kert és udvar miatt – mint tudjuk sok odafigyelést és munkaórát igényel. Mi motivál mégis évek óta az edzésre?

Szinte mindenki tudja, hogy családi házban élni nagyon jó, de sok munka is. Azt gondolom, ennek ellenére mégis megéri. Hosszan tudnék beszélni előnyökről és hátrányokról, de most nem ez a téma. :-) Az edzőtermi súlyzós edzés kívülről munkának tűnhet, de számomra nem az. Igazi kikapcsolódás, ami feltölt energiával a mindennapokra.

Ha egy életmód magazin felkérne, hogy írj egy cikket az eddigi (spot)munkádról, elért eredményeidről, a sport hatásáról a mindennapjaidra, mi lenne az az öt dolog, amit biztosan beleírnál?

Évekkel ezelőtt versenyszerűen űztem, mondjuk úgy, súlyzós sportot. Voltak sikereim kisebbek és nagyobbak is, tudom milyen érzés a dobogó tetején állni, sőt azt is milyen egy nemzetközi megmérettetés. Ezek végig kísérik az életem. Gyakran eszembe jut és néha inspirációt is ad a továbbiakhoz. A sport az életem része, erőt ad, energiát, megtanít küzdeni és kitartani, ami segítség a munkámhoz, és a mindennapi dolgokhoz

És ha ugyanez a magazin címlapfotót közölne rólad, mi lenne a jelmondat, amit szívesen olvasnál a fotód mellett?

Mindenképpen az, hogy „NEKED IS SIKERÜLHET” csupa nagybetűvel. Mert az emberek azt gondolják, akik a magazinok címlapjain szerepelnek sztárok, hírességek. Pedig én is egy hétköznapi ember vagyok J

A fotó téma épp aktuális, hisz nemrég egy profi fotós edzőtermi sorozatot készített rólad. Mit jelentenek számodra ezek a fantasztikus képek?

Nagyon örülök, hogy ezek a fotók elkészültek. Hűen tükrözi sok év munkájának eredményét, és talán nem hangzik szerénytelenül, amikor azt mondom, nagyon büszke vagyok, hogy ezeken a fotókon én szerepelhetek, és hogy elértem, amit akartam. SIKERÜLT! :-)

 

Köszönöm Szilvinek az őszinte szavakat!

Í