A hidegen sajtolt mákolaj

SPEEDFIT | 2017.05.23 13:40

A hidegen sajtolt mákolaj gyógyító ereje, ami segít megőrizni csontjaink épségét, egészségét. Póczi Zoltán cikkéből megtudhatod a nagyra becsült, ásványi anyagokkal teli mákolaj jótékony hatásait.

30-as éveinkhez közeledve az öregedési folyamatok kezdenek aktiválódni szervezetünkben, folyamatosan csökken a csontösszetétel, ezért fontosnak tartom az egészséges csontozat megtartását.

A hidegen sajtolt mákolaj rendszeres fogyasztásával ugyanis megelőzhető a csontritkulás, sőt, nagyban hozzájárulhatunk a már meglévő csontritkulásos megbetegedés javításában. Elősegíthetjük még megfelelő testmozgással és helyes táplálkozással. Hasznos ásványi anyagokat tartalmaz, magas vastartalma miatt jótékony hatású lehet vérszegénység esetén és növeli az immunrendszer védekező mechanizmusát.

Ízületi és porc erősítő, szív és érrendszer támogató, bőr és köröm egészségéhez is hozzájárul. Gyermekeink, unokáink is bátran fogyaszthatják, hogy a később esetleg csontritkulásban szenvedők köre számottevően csökkenjen. Terhes és szülés előtt álló nők, aktív sportolók, valamint idősek körében is ajánlott a fogyasztása az erős csontozat érdekében. Nyugtatóan hat a szervezetre és megfelelő pihenést biztosíthat.

Személyes tapasztalatom: Nagymamámnak 2 évvel ezelőtt ajánlottam a mákolaj napi fogyasztását, ízületi fájdalmai voltak, sűrűn panaszkodott és segítségre szorult. Mostanában szemmel láthatóan javult az állapota, önállóan végzi a házimunkát és sokkal magabiztosabb. Jómagam is fogyasztom reggelenként megelőzés szempontjából, ugyanis tisztában vagyok vele, hogy a kor előrehaladtával csontjaim egészségére egyre inkább oda kell figyelnem.

Fogyasztása: Folyamatosan és hosszú időn keresztül kell fogyasztanod (1-1,5 év), mert a kalcium lassan épül be a csontokba. Az ajánlott napi mennyiség felnőttek számára 1 evőkanál reggel éhgyomorra, a csontritkulásban szenvedőknek napi 2 evőkanál reggel és este, hogy megakadályozza a csontszövetek leépülését. Gyerekeknek a napi mennyiség 1 teáskanálnyi legyen szintén reggel. Friss zöldségből vagy akár gyümölcsből készült saláták ízvilágát is egyedivé varázsolja. Mindig megbízható helyről vásárolj, győződj meg arról, hogy valóban 100%-ban természetes, tiszta hidegen sajtolt-e a mákolaj.

Póczi Zoltán

Személyi edző