Megújult a SPEEDFIT kardióparkja

SPEEDFIT | 2017.09.23 14:03

2017. szeptember elején Stúdiónk új kardiógépekkel bővült. Többek között spinning kerékpár, ergó, elliptikus tréner és futópad is a vendégek rendelkezésére állnak.

Szeretném ezeket az új gépeket bemutatni nektek pár mondatban.

Spinning kerékpár:

Ezek a kerékpárok kiválóan alkalmasak egyszerű kardióedzésre és kemény állóképességi edzésekre is. Az első fontos dolog a használatuk előtt, a helyes beállítás. A spinningeknek állítható az ülésmagasságuk, a kormány magasságuk és az ülés és kormány közti távolságuk. Mielőtt felülnénk a biciklire az ülést olyan magasra állítsuk, hogy a csípőcsontunk alatt 1-2 centivel helyezkedjen el, az alkarunk férjen el az ülés és a kormány közti távolságon, úgy, hogy a könyökünk az ülést, az ujjaink pedig a kormányt érintsék. A kormánymagasság az ülésmagassággal egyezzem meg. Amennyiben derékfájósak vagyunk, a kormányt emeljük magasabbra. Tekerésnél figyeljünk a térdeinkre, a térdízületet ne feszítsük túl. Különlegesség ezeken a gépeken az úgynevezett ellenállás gomb, mely erős lenyomáskor vészfékként is funkcionál. A gépet mindenkinek ajánlom, hiszen könnyű a használata. A helytelen technika azonban sérülésekhez vezethet, ezért konzultáljatok spinning szakedzővel. Illetve, ha meg akarjátok tanulni helyesen használni a gépeket, tudom ajánlani kollégám Turiczki Noémi SpinRacing oktató hamarosan induló csoportos óráját. Forduljatok hozzá bizalommal!

Futópad:

A futópad ugyanaz a Precor géppark család része, mint elődje, viszont a legújabb típust hoztuk el nektek. Kezelhetősége, fogáskialakítása, egyéb tárgyak tárolhatósága praktikusabb ezen a gépen. Egyik új funkciója a USB-s csatlakoztathatóság a géphez, ami megkönnyíti az unalmas kardiók monotonitását, mivel innen tudjátok tölteni a telefonotokat vagy más eszközöket. Másik el nem hanyagolható újdonság, hogy a pad nem csak pozitív, hanem negatív meredekségbe is állítható. Ezt a funkciót a gyorsaság fejlesztésében is tudjuk kamatoztatni. Fontos azonban megemlíteni, hogy főleg elülső-keresztszalag (ACL) problémás illetve derékfájós vendégek a negatív dőlésszöget ne vegyék igénybe a térdre és derékra gyakorolt hatása miatt.

Elliptikus tréner és ergó:

Ezzel a két kardiógéppel már találkozhattatok nálunk. Mivel ezekre a típusú gépekre nagy volt az igény és csak pár darabunk volt belőle, hogy mindenki tudja kényelmesen használni, több darabbal bővítettük a kínálatunkat.

Reméljük, hogy az új géppark elnyeri a tetszéseteket, megkönnyíti a céljaitokhoz vezető utat és megszeretitek őket.

Ha bármi kérdésetek van az új gépekkel kapcsolatban, forduljatok bizalommal az edzőinkhez.

Jó edzést!

 

Koczka Szabolcs

személyi edző, NASM erőnléti edző