A járás „újratanulása”

SPEEDFIT | 2018.08.30 18:50

A különböző mozgásaink, járásunk, testtartásunk egymásra kölcsönösen hatást gyakorolva formálja testünket. Lássunk most egy gyakorlatot, amely segíthet hibás mozgásmintáink egyikének, a járásnak a korrigálásában!

A következő gyakorlat egy gyakorlatsorozat része, melynek célja, hogy a mozgástanulás különböző szakaszait felidézve fejlesszük propriocepciónkat, izomerőnket, ezzel kialakítva a járás energiatakarékos, fiziológiás formáját.

A gyakorlat végrehajtásához helyezkedj el hanyatt fekvésben egy hosszú (legalább 90cm-es) hengeren, úgy, hogy a tested keresztcsontodtól a fej tetejéig a hengeren helyezkedjen el! A megfelelő testtartás eléréséhez helyezhetsz egy kis párnát/törölközőt a nyakad alá.
Támaszkodj meg oldalt a könyökeiden. A gyakorlat nehézségét fokozhatod a felső végtagok törzshöz közelebb helyezésével. Lassan emeld fel az egyik, majd a másik alsó végtagodat, hajlított térdekkel! Ezután nyújtsd ki az egyik alsó és az ellentétes oldali felső végtagodat felfelé, majd cserélgesd őket!
Lassan, a légzés ütemében cseréld meg végtagjaidat!

A gyakorlat nehézségi szintje magas, így végrehajtása az első próbálkozásokkor nehézségekbe ütközhet. A differenciált gyakorlatválasztás céljából próbálkozhatsz a gyakorlatsorozat könnyebben végrehajtható elemeinek gyakorlásával. Ebben szívesen segítek Neked!

Bármilyen kérdésed esetén fordulj hozzám bizalommal!

Jó edzést kívánok!

Írta:
Tormássy Ákos
személyi edző
SPEEDFIT
+36308135085
akos.tormassy@gmail.com

2018