A kudarcok a siker tartóoszlopai

SPEEDFIT | 2019.05.04 18:30

Legtöbben hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a kudarcok mindannyiunk életének szerves részét képezik. Egyetlen embertársunk sem volt csak és kizárólagosan sikeres, mi több, olykor a legtöbbet elértek és felmutatni tudók mondhatták magukénak a legtöbb melléfogást.

Amikor „belépünk a kudarcba”, nemkívánatos jelenségként, végső és állandósult állapotként fogjuk fel. Szeretnénk elkerülni, egyszer, s mindenkorra. Nem tudatosul bennünk, hogy mindaz, amit jelen helyzetünkben magunkénak tudunk-legyen szó akár anyagi, akár szellemi javakról, képességekről-,hosszú és kitartó próbálkozásunk, tanulásunk, felfedezésünk eredménye.

Hányszor elestünk, amíg megtanultunk járni? Holott idővel nemcsak erre, hanem futni, úszni, biciklizni, más szóval jóval összetettebb és nehezebb dolgokra is képesek lettünk. Ma már mindez természetes, hiszen rég magunk mögött hagytuk kezdeti lépéseink sikertelenségét és bizonytalanságát, de mégis, gondoljunk csak bele...Nem, nem a sok esésnek és kudarcnak köszönhetően járunk, hanem annak eredményeként, hogy addigi tapasztalásainkat mintegy összegezve újra és újra felálltunk, próbálkoztunk.

Kudarcainkon keresztül kapaszkodtunk fel a csúcsra, azok voltak sikerünk tartóoszlopai!

A legendás kosárlabdázó, Michael Jordan mondta a következőket: „Pályafutásom alatt legalább 9000 alkalommal elvétettem a dobást, több, mint 300 meccset elveszítettem, 26-szor megfordíthattam volna a mérkőzés állását, ám kudarcot vallottam...Mégis felálltam, folytattam, s itt vagyok...”

Hogyan tudod mindezeket mindennapi edzéseid világára vetíteni?

Előfordulhat, hogy kihagyod az edzést. Megeshet, hogy nem tartod be a diétádat. Ha így van, egy cseppet se aggódj. Egyszerűen térj vissza a helyes útra, s folytasd! Ne a kudarcra figyelj, összpontosíts az előtted álló célra! És készülj fel a következő kudarcra... Mert jönni fog, törvényszerűen. És az azt követőre is. :-)

Később látni fogod, hogy „ezeknek, s elsősorban önmagad túlszárnyalásának hála” leszel Az, Aki, egy  Teljesebb ember, testi és lelki értelemben egyaránt.

Eredményes edzéseket kívánok!

Bögi Viktor

személyi edző