Kreativitásomnak köszönhetően ez a szuper recept született meg:

  • 1 közepes nyers cékla (266 g)

(82 kcal, F:3, SZ:16, ZS:0)

  • 2 közepes alma (200 g)

(104 kcal, F:0, SZ:28, ZS:0)

  • 2 evőkanál barna rizscsíra-fehérjepor natúr (20 g)

(77 kcal, F: 18, SZ:1, ZS:1)

  • 2 evőkanál kókuszliszt (20 g)

(89 kcal, F: 4, SZ:12, ZS:3)

  • 2 evőkanál kakaópor (20 g)

(40 kcal F:5, SZ:2, ZS:2)

  • 1 db tojás

(88 kcal, F:7, SZ:1, ZS:6)

  • 1 teáskanál szódabikarbóna (5 g)
  • 1 csipet só

Elkészítése:

Megpucoltam a céklát és az almákat, majd lereszeltem nagy lyukú reszelővel, hozzáadtam a tojást, a barna rizscsíra-fehérjeport, a kókuszlisztet, a szódabikarbónát, a kakaóport, a csipet sót, majd összedolgoztam. Egy lágy masszát kaptam, melyet szilikonos muffinformába kanalaztam és 180 fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöttem, végén tűpróbával bizonyosodtam meg, hogy elkészült.

Féltem, hogy száraz lesz a muffin, ezért készítettem hozzá egy erdei gyümölcs szószt.

Összetevői:

  • 150 g fagyasztott erdei gyümölcs

(66 kcal, F:2, SZ:12, ZS:0)

  • 1 evőkanál útifűmaghéj (10 g)

(3 kcal, F:0, SZ:0, ZS:0)

Ízlés szerint lehet bele tenni eritritolt vagy mézet, attól függően ki mennyire szeretné diétásan. Én nem tettem bele semmit sem, mert az alma miatt édes lett és passzolt hozzá a fanyar erdei gyümölcs íz. Szerencsére nagyon omlós és könnyű sütemény lett belőle, így a szószt el is lehet hagyni.

Nem is gondoltam, hogy ilyen rövid idő alatt egy ilyen finomságot készítek. Előkészületek 10-15 perc, sütési idő 25-30 perc.

Sokan számoljátok a kalória bevitelt, így ezt is mellékeltem hozzá:

F=fehérje                                           SZ=szénhidrát                                                  ZS=zsír

Az alapanyagokból 6 muffin készült, melynek:

Kalóriatartalom: 550 kcal                            F:39 g                   SZ:70 g                                  ZS:13g

Egyenlő mennyiségeket alkotva 1 muffin:

Kalóriatartalom: 91,6 kcal                           F: 6,5 g                 SZ: 11,6 g                            ZS: 2,1 g

 

Megkóstoltattam egyik edzőkollégámmal és nagyon ízlett neki, arról nem is beszélve, hogy nagyon egészséges. Mint tudjuk a cékla kiváló antioxidáns forrás, segíti a vörösvérsejtek képzését, méregteleníti a bélcsatornát, szabályozza az anyagcserét és még a diétába is remekül beilleszthető. Kiváló kálium-, kalcium-, vas-, szilícium- és magnéziumforrás, de tartalmaz rezet, cinket, mangánt, ként, jódot, kobaltot, krómot, nikkelt, B1-, B2-, B6- és C-vitamint, folsavat, niacint és biotint is.

Ha szerves része életednek a mozgás, akkor ne feledkezz meg, hogy a cékla állóképesség-fejlesztő tulajdonságokkal bír, ez a nitráttartalmának köszönhető!

Ajánlom, ezt a mennyei céklás-almás muffint délelőtti fogyasztásra!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Készítette:

Süle Szilvia

SPEEDFIT

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.