Még egyet!

SPEEDFIT | 2018.12.10 7:15

Nemrég olvastam egy interjút a többszörös Mr.Olympia Jay Cutlerrel. Az újságírót, aki egy nagy verseny utáni szemináriumon beszélgetett a már visszavonult sportolóval, lenyűgözte Jay fantasztikus munkabírása, emberekhez való hozzáállása, pozitív életfilozófiája.

Elmondása szerint Cutler volt  azon a napon (értsd a verseny napján) az egyetlen olyan sportoló/sztárvendég, aki a több órás próbatétel ( versenybíráskodás, újságírói-szurkolói kérdésekre történő válaszadások stb.) után is mosolyogva állt a kihívások előtt, nem érzékeltette, hogy „most már elég, menni szeretnék haza”, türelmesen felelt valamennyi felvetésre, s jókedvűen készített fotókat az érdeklődőkkel.

Jay nagy küzdő. Igen, ott és akkor a mellette lévő versenyzők is azok voltak, ám ő mindenkinél tovább „lépett”.Egy fotóval többet vállalt. Egy interjúval többet adott. Mint ahogy versenyzői karrierje csúcsán, amikor is egy ismétléssel többet végzett mindenkinél. Minden egyes edzés minden gyakorlatánál, sorozatánál. Minden napon. Ezért (is) lett négyszeres Mr.Olympia, ezért (is) az egyik legnépszerűbb testépítő mind a mai napig.

S hogy ne ragadjunk le a testépítés világánál, itt van Christiano Ronaldo. Egyrészről igazi őstehetség. Másrészről nemcsak a futballedzéseit végzi 100 %-os odaadással, elánnal és elszántsággal, hanem ugyanígy „él és pezseg” az edzőteremben, és rendkívül nagy figyelmet fordít a helyes táplálkozásra és a regenerálódásra. Miért? Mert pontosan tudja: Ahhoz, hogy a legjobb legyen, „eggyel többet kell végeznie”, mint a többieknek.

Tanulj ezektől az emberektől! A saját kereteid között, életed valamennyi részterületén így tudod kihozni magadból a legtöbbet. Ehhez azonban „egy ismétléssel többet kell végezned”! És még eggyel. Azután pedig még eggyel. A következő napon pedig ugyanígy...

Ok, tudsz küzdeni és tenni, amíg jó passzban vagy, és rendben mennek a dolgaid. De mi van akkor, amikor nem vagy a topon? Vajon akkor is elvégzed ugyanazt a plusz egyet?

Akaraterő, kitartás, céltudatosság...Ne csak akkor lebegjenek a szemeid előtt, amikor beszélned kell róluk, ne csak akkor, amikor szárnyalsz, mert éppen perfekt kártyalapokat kaptál az élettől...

   Ne feledd: Még egyet! :)

 

Eredményes edzéseket kíván: Bögi Viktor személyi edző