Hogyan válasszuk meg a megfelelő futócipőt?

SPEEDFIT | 2019.05.24 7:31

A jó idő beálltával egyre többen térnek vissza kedvenc sportjukhoz a futáshoz. Ebben a cikkben szeretnék a segítségetekre lenni a megfelelő futócipő kiválasztásához, amire érdemes nagy hangsúlyt fektetni. A lábunknak nem megfelelő cipő hamar elveheti a kedvünket a testmozgástól, akár sérüléseket is okozhat.

    Az elsődleges szempont a kényelem. Próbáljuk fel számunkra tetszetős futócipőt, picit sétáljunk benne a boltban és figyeljük meg, hogy valóban kényelmes e a lábunknak. Méret tekintetében figyeljünk arra, hogy a cipő széle és hossza tökéletesen megfeleljen a lábunk méretének. Sokan követik el azt a hibát, hogy túl szűk cipőt választanak ami összeszorítja a lábujjakat és sportolás közben irritálhatja az Achilles ínt. Arra is figyeljünk, hogy nem mindegy hol szeretnénk használni a lábbelit. Terepen futáshoz teljesen más kialakítású cipő szükséges, mint a kemény talajon, aszfalton vagy pedig az edzőtermi futógépekhez. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy még a legjobb futócipők sem egy életre szólnak, átlagosan 800-1000 km-re tervezik őket. Ennek letelte után lábunk épsége megőrzése érdekében ajánlott beruházni egy új darabra. Ha tehetjük szaküzletben vásároljunk, ahol szakképzett eladók segítenek megtalálni számunkra megfelelő cipőt.

    Ezekután már nincs más tennivalónk, mint használni az új szerzeményünket lehetőség szerint minél gyakrabban. Kellemes futást kívánok mindenkinek.

 

Kránitz Attila

   Speedfit