Mit értünk rezisztenciaedzésen?

Olyan gyakorlatok összessége, melyek során az izmok összehúzódását „külső ellenállással” fokozzuk. Ezt az ellenállást biztosíthatja súlyzó, gumiszalag, vizes palackok vagy akár a saját testsúly is.

Miért végezzünk rezisztenciaedzést?

Jelentős izom összehúzódással jár, ez pedig növeli a teherbírásunkat, az izomtónust, az izom méretét és az állóképességünket. A rezisztenciaedzés során rövid, nagy erőkifejtést igénylő szakaszok váltakoznak regeneráló szakaszokkal, ez pedig számos előnnyel jár.

Milyen előnyei vannak?

Ennek a fajta edzésnek a fő célja az általános izomerő fejlesztése. Zsírégetésre sem utolsó, mivel felpörgeti az anyagcserét, ezért a nap folyamán több kalóriát égetsz el. Segít fenntartani az ideális testsúlyt, a nagyobb izomszövet pedig az idő előrehaladtával is sokáig fiatalon tart és hozzáadott értékként még a csontok erősségét is támogatja. Az általános edzettséget is javítja, miközben jótékony változatosságot visz az edzésmunkába.

Kezdők edzésprogramja

Egyfajta bevezető a rezisztenciaedzés alapjaiba, amely olyan alapedzettséget épít ki, amire a későbbi edzésmunka során a haladóbb gyakorlatokat építeni lehet.

Edzés időtartama: heti 2-3 alkalom 4-6 hétig.

 

Gyakorlat Sorozat Ismétlésszám Pihenő
csípőhajlás-gyakorlat 3 10-15 30-60 mp
guggolás 2 10-15 30-60 mp
kettlebell elemelés 3 12-15 30-45 mp
kitöréssel járás 2-3 16-20 váltott lábbal 30-45 mp
szűk evezés TRX-el (állva) 2-3 12-15 30-45 mp
fekvőtámasz (térden, lábfejen) 2-3 12-15 30-45 mp
vádlierősítés 2-3 10-15 30-45 mp

Olyan kezdő vendégeknek ajánlom az edzésprogramot, akik a gyakorlatok kivitelezésében magabiztosak. Ellenkező esetben fordulj bizalommal személyi edzőikhez!

Jó edzés kívánok!

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek!

Süle Szilvia

Személyi edző és rehabilitációs trainer

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.