Statikus nyújtógyakorlatok közül szeretném bemutatni a Brettzel gyakorlatokat, melyek az egész testre hatnak. A nagy terhelés és intenzitás következtében a statikus nyújtások segítenek visszaállítani az izmok alapállapotát.

Brettzel 1

Ez a gyakorlat célzottan hat a nyégyfejű combizomra, a farizmokra, a csípő-sípcsonti bőnyére és a háti gerinc izmaira.

1. Feküdjön a bal oldalára, a fejét támassza meg egy összehajtott törülközővel. Húzza fel a jobb térdét és tartsa meg a bal kezével.

2.A bal lábát hajlítsa hátra, és fogja meg jobb kézzel, a válla kövesse a mozgást. Tartsa ki a pozíciót 30-60 másodpercig, majd térjen vissza a kiinduló helyzetbe és ismételje meg a másik oldalra is.

Brettzel 2

Szintén az egész testre kiterjedő gyakorlat, hasonló izmokat mozgat meg, mint a Brettzel 1, de nagyobb hangsúlyt fektet a csípőtől a sípcsontig tartó szalagra.

1. Üljön a talajra nyújtott lábbal, hajlítsa be a bal térdét derékszögben, a lábfejet a másik combhoz húzva. A jobb lábát hajlítsa hátra 90 fokban úgy ,hogy a combjai egymással derékszöget zárjanak be.

2. A felsőtestét csavarja a lábakkal ellentétes irányba. A jobb kezét tegye a talajra, a bal kezével tenyereljen mellé és tartsa meg ezt a pozíciót 30-60 másodpercig. A fejét és a vállát is fordítsa el. Térjen vissza a kiinduló helyzetbe és ismételje meg a gyakorlatot a másik oldalra.

Ne feledkezzenek meg a levezetés, nyújtás fontosságáról!

Hatékony nyújtást kívánok!

 

Készítette:

Süle Szilvia

Személyi edző és rehabilitációs trainer

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.