Használatával olyan izomcsoportok is dolgoznak, melyeket más torna során nem tudunk rendesen megdolgoztatni. Fejleszti a koordinációs képességet és az ideg-izom kapcsolatokat.
Különösen ajánlott azoknak, akik ízületi rendellenességgel, visszértágulattal, vagy túlsúllyal rendelkeznek.

A labdával végzett gyakorlatok enyhítik a feszültséget a gerincoszlopban, és tehermentesítik az izületeket. A következő gyakorlatokkal az egész testet átmozgathatod. Kezdőknek 3×8, haladóknak 3×12-15 ismétlést ajánlok.

1. Fekvőtámasz Fit-Ballon
Lábunkkal a labdán támaszkodunk, karunkat hajlítjuk és nyújtjuk. Az instabil alátámasztás miatt aktívabban dolgoznak a core izmok.

2. Fekvőtámasz lábhúzással
A lábszárak a labdán helyezkednek el, majd a térdet közelítjük a mellkashoz és engedjük vissza.Az instabilitásnak köszönhetően a test összes izma dolgozik.

3. Felhomorítás Fit-Ballon
Csípővel támaszkodunk a labdán, innen engedjük le a törzsünket és hozzuk vissza. A nagyobb mozgástartomány miatt hatékonyabb a gyakorlat, mintha padon végeznénk.

4. Hasprés a labdán
Törzsünk a labdán támaszkodik és lassan jövünk fel miközben fújjuk ki a levegőt. Hasonlóan mint a felhomorításnál itt is kissé „negatívból” indul a gyakorlat, ezzel fokozzuk a hatékonyságot a talajon vagy padon végzett gyakorlattal szemben.

5. Csípő emelés labdán
Hanyattfekvésben helyezzük a lábainkat a labdára, a karokat nyújtsd ki oldalra a talajon. A lábakat lassan egyenesítsük ki és emeljük magasra a csípőnket, majd engedjük vissza. A gyakorlat közben koncentráljunk a farizom és a comb hátsó részén lévő hamstrings izmok munkájára.

Egyszerűnek tűnnek a gyarkorlatok? Próbáld ki te is!

Horváth Ákosné Anita
sportedző

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.