Hogyan tudod lazítani ezeket a területeket, ha nem tudsz rögtön elmenni masszőrhöz?

Célzott izmok: a nyak- és a trapézizom felső része

Ezzel a gyakorlattal a koponya tövénél és a nyak körül lévő izmokat lazíthatod fel. Ezek az izmok nagyon könnyen bemerevedhetnek, különösen, ha hajlamosak vagyunk a hanyagtartásra. Ezen felül, a nyakizmok feszülése fejfájást okozhat.

Feküdj hanyatt, a talp legyen talptámaszban a talajon csípőszéles terpeszben. Hajlítsd be a térdízületet 45 fokos szögbe! A hengert tedd a nyakad alá, közvetlenül a tarkóhoz, majd lassan forgasd a fejed jobbra és balra a hengeren, legalább fél percig! Fordítsd egyenesbe a fejed és hajtsd enyhén előre és hátra a fejed, ugyan annyi ideig, mint az előbb! S végül, lassú fektetett nyolcasokat írj le legalább 30 másodpercig! Egyenletes ritmusban lélegezz!

Told a hengert lejjebb a nyakad alá, és így is forgasd rajta a fejed újabb fél percen át, hogy a nyak alsó részén is átmasszírozza! Ebben a pozícióban is ajánlott a másik két gyakorlatot megcsinálni a hatékonyság érdekében! Ha erősebb nyomást szeretnél, emeld fel kissé a csípődet!

A masszázshenger ideális hossza kb. 45 cm, ugyanis ezt a méretet könnyű tárolni, de természetesen, ha háti szakaszon gyakran használod célszerű hosszabbat választani. Az egyenetlen felszínű hengerekkel nagyobb nyomást lehet gyakorolni az izmokra. és fokozni a gyakorlatok hatékonyságát.

A masszázshenger alternatívájaként használd a double SMR ballt!

A hengerrel végzett masszázs különösen hatékony az átmozgatást igénylő izmok „csomóinak” feloldására. Használhatod egyes izmok lazítására, átmozgatására.

Készítette:
Süle Szilvia
Személyi edző és rehabilitációs trainer

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.